Hoe het allemaal begon

De geschiedenis van Volkswagen begint eigenlijk in de Tweede Wereldoorlog. Toen werden de ontwerpen voor de populaire modellen voor het eerst in productie gebracht. Na de oorlog groeide het bedrijf echter pas echt uit tot wat het nu is. Met dank aan modellen als de Kever, maar ook de Transporter, is het één van de belangrijkste spelers op de automarkt geworden. Wereldwijd heeft het fabrieken en worden verschillende modellen voor verschillende markten ontwikkeld. Daarbij is altijd gezocht naar wat er op dat moment van belang was voor de autorijder. Het bedrijf richt zich hier nog altijd op.

De kernwaarden van het bedrijf

Volkswagen heeft zich lange tijd slechts op één model gericht. Tot 1967 werd alleen de Kever geproduceerd. Dat heeft te maken met de visie die het eropna houdt. Het wil betaalbare auto’s bieden die voor iedereen bruikbaar zijn. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn altijd de eerste uitgangspunten geweest. Dat gold ook voor de modellen die sindsdien zijn ontwikkeld. Innovatie is daar tegenwoordig bijgevoegd door de fabrikant. Het wil de auto’s maken die bestand zijn tegen de wensen en eisen die er tegenwoordig aan gesteld worden. Bijvoorbeeld door zich op elektrisch en autonoom rijden te richten met de nieuwste voertuigen.

De modellen van Volkswagen

Het aantal modellen dat Volkswagen heeft gelanceerd is inmiddels bijna niet meer te tellen. Het zijn er meer dan 60. Een aantal daarvan zijn alleen bestemd voor specifieke markten en zijn elders op de wereld niet te krijgen. De komende jaren komt er een hele nieuwe reeks aan modellen wanneer Volkswagen zich richt op elektrisch rijden. Daarvoor heeft het de ID-reeks in het leven geroepen. De auto’s lijken op oude bekende modellen van het merk, maar zitten vol met nieuwe technieken. Ook blijven bekende namen als de Polo, Golf, Touran en T-Cross de komende tijd nog in de line-up. Ook zijn daar elektrische varianten van.

Volkswagen private lease

Volkswagen is goed vertegenwoordigd in Nederland. Er is een ruime keuze uit verschillende modellen. Van kleine hatchbacks tot ruime SUV's. Tevens is er een ruime keuze van auto's met brandstofmotoren en elektromotoren. Wanneer je in een nieuwe Volkswagen rijdt ben je verzekerd van de nieuwste technologische snufjes en een betrouwbare aandrijflijn. Bij een private lease auto van Volkswagen is alles inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. Ook kun je jouw private leasecontract kosteloos opzeggen bij onverwachte situaties zoals overlijden of bijvoorbeeld werkloosheid. Kortom, Volkswagen is een prima private lease keuze!

Vanaf: € 346,00

Volkswagen Up!

1.0 Up!
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 4.1 l / 100 km
Vanaf: € 569,00

Volkswagen T-Roc

1.0 TSI 110PK Style
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 5.3 l / 100 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Volkswagen

Bekijk aanbod arrow_forward