Eerste elektrische auto

Tesla is een opvallend jong automerk. De oprichting vond plaats in 2005 en de eerste auto’s werden in 2006 op de markt gebracht. De naam is afgeleid van de beroemde elektrotechnicus Nikola Tesla die in 1943 overleed. Het Amerikaanse merk richt zich in de auto-industrie uitsluitend op elektrische auto’s. Al heeft het ook enkele andere activiteiten met betrekking tot duurzame energie aan het bedrijf toegevoegd. Zo is het bijvoorbeeld ook eigenaar van een netwerk aan laadpunten voor elektrische voertuigen. In de korte geschiedenis van het bedrijf heeft het al meerdere modellen gelanceerd. Daaronder was ook de Model 3, de elektrische auto die geschikt is voor massaproductie.

Kernwaarden van Tesla

De kernwaarden van Tesla leggen niet direct de nadruk op de auto’s. Hoewel het bedrijf wil bewijzen dat met elektrische auto’s bijvoorbeeld sneller en leuker te rijden is dan met benzineauto’s. De echte waarden van Tesla hebben betrekking op het versnellen van de verduurzaming van de wereld. De elektrische voertuigen en andere activiteiten van het bedrijf worden alleen als middel gezien om deze energietransitie sneller te voltooien wereldwijd. Dit is dan ook de basis waarop elk nieuw model van de Amerikaanse automaker wordt gebouwd. De auto’s moeten daarnaast ook veilig zijn in gebruik. Dit is een andere waarde van het bedrijf.

Tesla modellen en uitvoeringen

Hoewel Tesla een jong bedrijf is, heeft het wel al meerdere modellen op de markt weten te brengen. Waarbij elk model dan ook weer in meerdere uitvoeringen wordt gebracht. Zo zijn er drie variaties van de Model Y en vier variaties van de Model 3. Van de Model X zijn er zes en de Moel S kent zeven verschillende uitvoeringen. Ook heeft het bedrijf al plannen voor meerdere nieuwe auto’s wereldkundig gemaakt. De kennis van elektrisch rijden is hier zeer groot en de fabrikant is ervan overtuigd dat het kan zorgen dat iedereen elektrisch gaat rijden.

Tesla private lease

Voor velen de elektrische auto als je aan elektrisch rijden denkt. De Tesla's staan bekend om het innovatieve design en de uitzonderlijke elektrische prestaties. Echter voor velen is de enorme aanschafprijs een drempel. Door te kiezen voor private lease ontloop je deze enorme aanschafwaarde en betaal je maandelijks een vast bedrag. Tevens is alles inbegrepen in het leasetarief. Je weet dus precies waar je aan toe bent en kunt zorgeloos rijden!

Vanaf: € 591,00

Tesla Model Y

75kWh ev 255kW
  • battery_charging_full Elektrisch
  • directions_car 455 km
Vanaf: € 591,00

Tesla Model Y

75kWh ev 255kW
  • battery_charging_full Elektrisch
  • directions_car 455 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Tesla

Bekijk aanbod arrow_forward