Toyota als automerk

Toyota werd in 1937 opgericht als automerk. De oprichter was Kiichirio Toyoda, de zoon van een industrieel uit Japan. Zijn vader had een belangrijke industriële uitvinding gedaan en deze verkocht. Met het geld werd de autofabriek van zijn zoon opgericht. Een jaar eerder was immers al begonnen met de ontwikkeling van een auto. Vanaf 1957 ging Toyota ook buiten Japan auto’s leveren. Vanaf 1964 was dat ook het geval in Nederland. Met de introductie van de Corolla E10 in 1966 begon de populariteit toe te nemen. De Corolla was ooit de bestverkochte auto wereldwijd. Ook tegenwoordig speelt het nog altijd een grote rol.

De waarden van Toyota

Recentelijk heeft er een strijd plaatsgevonden over wat Toyota moet zijn als autofabrikant. De nieuwe leiding wil dat het bedrijf teruggaat naar de kernwaarden waar het ooit voor stond. Dat betekent dat het kwaliteitsauto’s voor de gewone man moet bieden. Die ook nog eens goed betaalbaar zijn. Tegelijkertijd wil het niet te ver afdrijven van de kernwaarden die bij de moderne tijd horen. Dat houdt in dat het bedrijf zich ook richt op bijvoorbeeld innovatie en milieuvriendelijkheid. De leiding van het bedrijf stelt dat de wereld op het punt is aangekomen waarop de auto opnieuw uitgevonden moet worden en Toyota wil daarin een belangrijke rol gaan vervullen.

Toyota in de moderne tijd

Toyota heeft weliswaar wat problemen gekend door de jaren heen, maar de modellen van de fabrikant zijn nog altijd zeer populair. Zo introduceert het nog regelmatig een nieuwe generatie van de Corolla. Inmiddels zijn er daar 12 van geweest. De auto is in verschillende varianten te krijgen. Daarmee dingt het ook nog regelmatig naar grote prijzen in de auto-industrie, zoals bijvoorbeeld de Auto van het Jaar award. Het bedrijf richt zich ook op innovatieve technieken en is op die manier met een nieuw veiligheidssysteem op de markt gekomen. Hierin spelen cameratechnieken en sensoren een belangrijke rol.

Toyota private lease

Bij Toyota ben je verzekerd van kwaliteit op de weg. Toyota maakt oerdegelijke auto's met veel comfort. Bij Toyota heb je veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Van de kleine Aygo tot de stoere RAV4. Het private lease aanbod van Toyota wordt steeds uitgebreider en voor iedere portemonnee is er wel een model beschikbaar. Door te kiezen voor Toyota private lease kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan, maar weet je maandelijks precies waar je aan toe bent.