De geschiedenis van SEAT

SEAT is als automerk relatief jong. De eerste auto’s werden in 1950 ontworpen. Sinds 1953 zijn ze ook echt op de weg te vinden. De fabrikant heeft Spaanse roots, maar is al sinds 1986 voor 51% in handen van Volkswagen. Net daarvoor, in 1983, kwam het merk naar Nederland. Omdat het merk destijds al in veel landen voet aan de grond had gekregen, is de naam altijd bewaard gebleven. Wel zijn er door de jaren heen enkele veranderingen in de modellen die het te bieden heeft doorgevoerd. In 2012 kwam de laatste verandering: het bedrijf kreeg een nieuw logo.

Prestaties en technologie als uitgangspunt

SEAT is altijd uitgegaan van drie kernwaarden. In de eerste plaats is ontwerp natuurlijk belangrijk. De auto’s moeten een goed design hebben, zowel van binnen als van buiten. Dit heeft het zelfs overgebracht op andere merken onder de paraplu van Volkswagen. Veel belangrijker nog zijn de kernwaarden prestatie en technologie. Het merk heeft altijd gekozen voor voertuigen die van nature flink uitgerust waren. Daardoor waren de prestaties op de weg altijd al van hoog niveau. Door altijd dicht op nieuwe innovaties te zitten, blijft het deze visie ook in de praktijk brengen. Dit is ook de toekomstvisie.

Meer dan de Ibiza

Als merk staat SEAT vooral bekend om de Ibiza. Dit is het model van deze automaker die het meest is verkocht over de gehele wereld. Het heeft echter nog veel meer te bieden. Ook modellen als de Toledo en de Leon doen het al vele jaren goed. Het is dan ook niet voor niets dat de fabrikant voor het doorvoeren van elektrisch rijden kijkt naar het omvormen van de aandrijving van deze bekende namen. Veel van de oudere modellen die inmiddels niet meer in gebruik zijn, worden wel ook bekeken in dit opzicht. Zo blijft het merk trouw aan zijn idee.

SEAT private lease

Bij SEAT kun je een betrouwbare, moderne en goed uitziende auto leasen. Er is een ruime keuze van modellen met brandstofmotor, maar ook het elektrische aanbod wordt steeds uitgebreider. Voor een all-in bedrag per maand lease je eenvoudig een splinternieuwe SEAT samengesteld naar jouw wensen en behoeften. Ben je van plan om veel te gaan rijden, gebruik je de auto als stadsauto of 2e auto? Je hebt de keuze uit ruime kilometerbundels. Hierdoor is er voor ieder rijder een gewenste kilometerbundel beschikbaar. Vergelijk eenvoudig via onze website alle SEAT private lease modellen en bespaar op jouw private lease auto.

Vanaf: € 629,00

SEAT Ateca

1.5 TSI Style
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 5.5 l / 100 km
Vanaf: € 739,00

SEAT Tarraco

1.5 TSI Style
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 6.3 l / 100 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van SEAT

Bekijk aanbod arrow_forward