Geschiedenis van de fabrikant

De echte oprichting van de fabriek Peugeot vond al plaats in 1810. Destijds begon Jean-Pierre Peugeot met twee zonen dit merk. Het bedrijf werd in eerste instantie bekend als vervaardiger van gereedschappen. In 1882 kwam hier verandering in en werd de fabriek toonaangevend in de vervoermiddelen. Denk hierbij aan onder andere driewielers en stoommachines. In het jaar 1890 ontstond de eerste echte Peugeot auto, vrij snel hierna, werd er een productielijn ontwikkeld en de naam is nooit meer uit het straatbeeld verdwenen. Tegenwoordig is het merk de belangrijkste factor binnen de PSA Group, waartoe ook andere merken behoren.

Kwaliteit en beleving als waarden

Het is Peugeot vooral om drie zaken te doen als het auto’s ontwikkelt en produceert. Voorop staat dat van compromisloze kwaliteit genoten kan worden. Dit geldt voor alle auto’s die het maakt. Wanneer het ontwerpt en ontwikkelt wordt dat gedaan vanuit een liefde voor puur design. Voor de eigenaar van de auto is echter vooral de intuïtieve rijsensatie van belang. De auto’s moeten net wat fijner op de weg liggen en net iets meer bieden. Op die manier komt alles waar het merk voor staat samen. Zelf stelt het merk dat daarmee een superieur resultaat bereikt moet worden.

De auto’s van Peugeot

Peugeot is één van de merken die het meest op de Nederlandse weg te vinden zijn. Dit komt mede ook doordat het veel modellen op de markt heeft gebracht en elk van deze modellen dan ook weer in een reeks aan variaties te krijgen is. Daardoor is zowel voor de liefhebber van de compacte stadsauto een goed model te vinden, als voor de zakelijke rijder die veel op de weg zit. Opvallend is ook de rol die Peugeot is gaan spelen op het gebied van grote familieauto’s. Daarin heeft het een belangrijke plek veroverd als fabrikant. In de komende periode zal het aanbieden van elektrische variaties meer gebruikelijk worden.

Peugeot private lease

Van Peugeot kun je diverse modellen private leasen. Van de kleine populaire Peugeot 108 tot de grote 508 SW stationwagen. Er is een uitgebreid aanbod van private leaseauto's van het Franse merk. Het is dan ook niet onverwacht dat op de Nederlandse autowegen Peugeot goed is vertegenwoordigd. Voor een vast bedrag per maand, waar alles is inbegrepen lease je al een Peugeot.