Geschiedenis van het merk

Opel is één van de oudste nog bestaande automerken. Het bedrijf werd al in 1862 opgericht door Adam Opel. Wel is het zo dat de eerste auto pas in 1899 werd geproduceerd. Voordien had de onderneming zich met allerlei andere producten beziggehouden. Al in 1929 werd de Duitse fabrikant overgenomen door het Amerikaanse General Motors. Dat bleef zo tot 2017. Sindsdien is het onderdeel van de PSA Group waarin ook verschillende andere grote automerken zijn ondergebracht. Als geheel is de PSA Group daardoor één van de grootste fabrikanten. De productie van de modellen vindt nog voornamelijk in Duitsland plaats.

De kernwaarden van Opel

De kernwaarden van de Duitse fabrikant na meer dan een eeuw productie nog altijd hetzelfde. Daar heeft ook de overgang naar PSA Group niets aan veranderd. Het bedrijf heeft een voorliefde voor de Duitse wijze van werken en de manier waarop met technologie wordt omgesprongen. Ook is het nog altijd zo dat er een grote passie voor het vervaardigen en ontwikkelen van auto’s bestaat. Het feit dat de fabrikant vaak de samenwerking zoekt is hierin ook belangrijk. Op die manier probeert het innovatief te blijven. De vernieuwingen blijven een belangrijke rol spelen in het geheel.

Variaties op de modellen

Opel heeft zich altijd gericht op de modellen die het in de line-up heeft. Het wil niet te veel hiervan afwijken. Wat de Duitse fabrikant wel doet, is het ontwikkelen van deze modellen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Cadet, maar ook voor bekende modellen zoals de Astra en De Corsa. Een vernieuwing is wel te vinden op het gebied van elektrisch rijden. Daar wil het zich meer en meer op richten in de toekomst. Ook de tak van de bedrijfswagens zal hier een belangrijke rol in spelen. Zeker waar het gaat om het vergaren van bruikbare informatie.

Opel private lease

In Nederland is Opel één van de populairdere merken. Niet alleen de modellen met een brandstofmotor, maar ook de elektrische varianten zijn in trek. Beide motorvarianten kun je voordelig private leasen. Een Opel private lease je al voor een betaalbaar bedrag per maand. Opel is goed vertegenwoordigd bij vele leasemaatschappijen waardoor je kunt rekenen op scherpe private lease deals van dit automerk. Via Mijnprivatelease.com zie je in één oogopslag welke Opel modellen je kunt leasen.

Vanaf: € 510,00

Opel Mokka

-e-11 kW Edition
  • battery_charging_full Elektrisch
  • directions_car 324 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Opel

Bekijk aanbod arrow_forward