Fusie tussen grote spelers

De geschiedenis van Mercedes-Benz begint al ver voordat de fabrikant deze naam draagt. In 1886 introduceert Karl Benz al een door een door een motor aangedreven auto. Ook al was dit een driewieler. Elders in Duitsland is Gottlieb Daimler op ongeveer hetzelfde moment ook bezig met de ontwikkeling van een auto. 1901 brengt Daimler-Motoren-Gesellschaft de Mercedes op de markt. De twee bedrijven fuseren tot Daimler-Benz in 1924. Vanaf 1926 draagt het de naam Mercedes-Benz. Dit is ook het moment waarop het bekende sterlogo van de fabrikant wordt geïntroduceerd. De drie punten staan voor motorisering op land, water, en in de lucht.

Wat is Mercedes voor onderneming?

Mercedes-Benz hangt nog altijd dezelfde kernwaarden aan die zijn opgesteld toen het bedrijf midden jaren 20 van de vorige eeuw ontstond. De auto’s moeten nog altijd vooral staan voor veiligheid en kwaliteit. Wie in een Mercedes-Benz stapt moet dat met een gerust hart kunnen doen. Daarnaast is het ook zo dat comfort al vanaf het eerste moment een kernwaarde van het bedrijf is. Wel is er in recente jaren een kernwaarde die niet zo wordt uitgesproken, maar die wel duidelijk in alle modellen terugkomt. De auto’s van de fabrikant moeten namelijk ook goed scoren op het gebied van efficiency.

Mercedes-Benz modellen

Voor veel mensen staat de naam Mercedes-Benz tegenwoordig voor de belangrijkste speler in de autosport. Het is één van de belangrijkste fabrikanten in de Formule 1. Op de weg is het merk echter vooral nog altijd een luxe automerk. Dat is te zien aan de ruime modellen die het op de markt brengt. Er is echter ook aandacht voor meer compacte modellen zoals de A-, B- en C-klasse. Mercedes-Benz brengt ook modellen op de markt die zwaar leunen op de sportieve prestaties van het merk. Daarnaast is het flink actief in de transportsector met allerlei modellen van bedrijfswagens tot bussen en vrachtwagens.

Mercedes private lease

Droom je ervan om een splinternieuwe Mercedes te bezitten, maar heb je geen behoefte om een grote investering te doen? Dan biedt private lease uitkomst. Je kan namelijk nagenoeg ieder model van Mercedes leasen als particulier. Op basis van de looptijd van het leasecontract, de kilometerbundel en de aanschafwaarde wordt een leasebedrag berekend. Het leasebedrag zal voor een Mercedes-Benz E-Klasse uiteraard hoger liggen, dan die voor een A-Klasse. Benieuwd naar de private lease tarieven van Mercedes-Benz? Met onze private lease vergelijker zie je in één oogopslag alle beschikbare Mercedes-Benz private lease auto's.

Vanaf: € 668,00

Mercedes-Benz Shooting Brake

CLA 180 automaat
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 5.5 l / 100 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Mercedes-Benz

Bekijk aanbod arrow_forward