Van fiets naar auto

Kia Motors is een Zuid-Koreaanse autofabrikant. De fabriek zag in 1944 het levenslicht. Kia staat voor Kyungsung Precision Industry. Vanaf de oprichting in 1944 richtte de onderneming zich eerst op het ontwikkelen en produceren van fietsen. In 1974 kwam daar ook voor het eerst een auto bij. Deze auto kreeg de naam Kia Brisa. Vanaf 1980 ging de fabriek zich ook op dieselauto’s richten en kwam de Kia Bongo erbij in de line-up. Ook is te zien dat de fabrikant meer en meer met export bezig is. Sinds enkele jaren wordt samengewerkt met Hyundai, de andere grote autofabrikant in Zuid-Korea, op het gebied van ontwikkeling.

Kernwaarden van de fabrikant

Kia Motors stond lang bekend als de meer avontuurlijke van de twee Zuid-Koreaanse fabrikanten. Het bedrijf stond voor energie en vitaliteit. In recente jaren is het echter juist ook zo dat het zich meer op betrouwbaarheid is gaan richten. Zoals ook luxe en comfort meer van belang zijn geworden bij het ontwikkelen van de modellen die het in het assortiment heeft. Doordat het samenwerkt met de andere grote fabrikant van het land, zijn veel kernwaarden van beide bedrijven samengesmolten tot een grote nieuwe visie die beide bedrijven meer en meer gezamenlijk uitdragen. Dit is ook te zien in de gelijkende modellen.

Modellen van nu

Kia Motors heeft een aantal modellen op de markt gebracht die het wereldwijd goed doen. Een goed voorbeeld daarvan is de Kia Picanto. Deze is al sinds 2004 op de markt en is inmiddels al toe aan de derde generatie. De auto wordt in meerdere varianten op de markt gebracht en geld als een stadsauto die lekker compact is. Ook staat de Zuid-Koreaanse automaker er inmiddels om bekend zich te richten op elektrisch rijden. Dat doet het met een variant op een bestaand model. De e-Niro is een afgeleide van de Niro. Doordat Kia het al goed deed met hybride modellen, was de stap naar volledig elektrisch rijden niet groot meer.

Kia private lease

Kia behoort tot de populairste private lease automerken van Nederland. De Kia Picanto is één van de goedkoopste private lease auto's. Een goed uitgeruste Kia Picanto lease je voor nog geen 300 euro per maand. Ook de Kia Stonic, Kia Ceed, Kia Niro en de volledig elektrische Kia EV6 zijn verkrijgbaar als private lease auto. Voor een scherp vast maandbedrag lease je al een splinternieuwe Kia! Alle Kia private lease modellen vergelijk je in onze private lease vergelijker.

Vanaf: € 465,00

Kia Ceed Sportswagon

DynamicLine
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 5.8 l / 100 km
Vanaf: € 668,00

Kia EV6

58kWh Air
  • battery_charging_full Elektrisch
  • directions_car 394 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Kia

Bekijk aanbod arrow_forward