Henry Ford

Henry Ford heeft een essentiële rol gespeeld in de wereldwijde auto-industrie. De ingenieur vond onder andere uit hoe met een benzinemotor gewerkt moest worden en richtte verschillende autofabrieken op, waarvan sommigen tot op de dag van vandaag no actief zijn. In 1903 richtte hij zijn eigen Ford Motor Company op. Het bedrijf bracht in 1908 de T-Ford op de markt. Dit model was zo succesvol, dat er in 1925 al 15 miljoen van waren gebouwd. Dit kwam mede door de visie van Ford op massaproductie. Dit is later in allerlei industrieën de norm geworden als het om productie gaat.

Wat is Ford?

Wie kijkt naar de begintijd van Ford, ziet hele duidelijke kernwaarden die voor die tijd heel belangrijk waren. Ruim een eeuw geleden was het belangrijk om betaalbare modellen op de markt te brengen. Deze waren daarom eenvoudig waardoor de kosten voor productie laag gehouden konden worden. Tegenwoordig zijn die waarden iets aangepast. Ford wil zich nu vooral richten op dat wat goed is voor de maatschappij. Daardoor kan het ook zo zijn dat niet alleen eenvoudige en betaalbare modellen in de line-up te vinden zijn. Ook zijn er bijvoorbeeld SUV’s en sportmodellen in opgenomen. Zo wil het weer leidend worden.

De modellen van nu

Ford Motor Company is op dit moment de vierde producent van de wereld. Dit is echter niet te zien wanneer naar de uitgebreide line-up wordt gekeken. Een model dat het wereldwijd goed doet is de Ford Fiesta. Terwijl ook modellen zoals de Kuga, Explorer en Puma het in de doelgroep waarvoor deze gemaakt zijn goed doen. Nog bijna jaarlijks worden de auto’s van Ford genomineerd voor belangrijke awards in de auto-industrie. De nieuwe richting waar de Amerikaanse fabrikant zich op richt, is het elektrisch rijden. Daarvoor heeft het onder andere de klassieke Ford Mustang opnieuw ontwikkeld. Deze heeft de naam Mach-e meegekregen van de fabrikant.

Ford private lease

Het automerk Ford kun je tegenwoordig ook privé leasen. Vele dealers en leasemaatschappijen hebben het merk Ford in hun aanbod van leaseauto's opgenomen. De populairste Ford private lease modellen zijn op dit moment:

  • Ford Focus
  • Ford Fiesta
  • Ford Kuga
  • Ford Puma

Bovenstaande modellen zie je in Nederland regelmatig terug op de autowegen. Als private lease auto is Ford een graag geziene gast. Betrouwbaar, voordelig, vernieuwend design en voorzien van alle hedendaagse snufjes. Het private lease aanbod van Ford vind je terug onderaan deze pagina.

Vanaf: € 461,00

Ford Focus Wagon

1.0 EcoBoost 125pk
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 4.2 l / 100 km
Vanaf: € 461,00

Ford Focus Wagon

1.0 EcoBoost 125pk
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 4.2 l / 100 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Ford

Bekijk aanbod arrow_forward