Geschiedenis van Dacia

Voor het ontstaan van het automerk Dacia moeten we terug naar het jaar 1952. Destijds werd er in de Roemeense gemeente Colibaşi (tegenwoordig Mioveni) een fabriek opgericht die gespecialiseerd was in de productie van onderdelen voor vrachtwagens. Na enige jaren was de fabriek toe aan een modernisering, waardoor direct besloten werd om hem uit te breiden tot personenautofabriek. Hierdoor zag het automerk Dacia in 1966 officieel het levenslicht. Het merk dankt zijn naam overigens aan de Romeinen. Zij gaven Roemenië namelijk de naam Dacia.

Na de oprichting van Dacia duurde het overigens nog een kleine twee jaar (tot 1968) voordat de eerste auto – de Dacia 1100 – van de band rolde. De fabriek was vanaf 1960 eigendom van de Uzina de Autoturisme Piteşti (UAP). Sinds er gestart werd met het produceren van personenauto’s, werd Dacia ondersteund door specialisten van de Franse Renaultfabriek. Sinds september 1999 is het automerk volledig eigendom van Renault. De overname zorgde ervoor dat Dacia meer mogelijkheden kreeg om te groeien.

Dacia's kernwaarden

Bij de oprichting van Dacia had het automerk een duidelijk doel voor ogen: moderne, betrouwbare en betaalbare voertuigen leveren aan de inwoners van Roemenië. Het automerk onderscheidt zich in de autowereld door zijn onconventionele geest. Dit doet Dacia vooral door nieuwe auto’s betaalbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Om dit te realiseren, houdt het automerk van begin af aan rekening met de prijs. Streven van Dacia is om de kosten in elke stap van het proces te optimaliseren. De prijs gaat overigens niet ten koste van de kwaliteit. Dacia brengt namelijk alleen auto’s van hoogwaardige kwaliteit op de markt waar mensen dag en nacht op kunnen rekenen. 

Hoe zit het vandaag de dag?

Dacia heeft door de jaren heen talloze modellen op de markt gebracht. De Logan, Sandero en Duster zijn hier enkele bekende voorbeelden van. Sinds de overname door Renault is het automerk flink gegroeid en Dacia ziet de toekomst dan ook bijzonder rooskleurig in. Het bedrijf wil zijn efficiëntie verhogen en nog concurrerender worden. Hiervoor gaat het automerk onder meer samenwerking aan met verschillende partijen, waaronder met het Russische Lada. Uiteraard worden de nieuwe modellen voorzien van de nieuwste technische snufjes en innovaties. Hierdoor blijft Dacia dicht bij één van zijn belangrijkste kernwaarden: mensen een betaalbare en kwalitatieve auto aanbieden.

Dacia private lease

Dacia staat bekend om het leveren van degelijke auto's tegen betaalbare prijzen. Dit maakt het leasen van een Dacia dan ook zeer interessant. Het private leasetarief is namelijk enorm laag en alles is inbegrepen: wegenbelasting, verzekering, pechhulp, onderhoud, reparatie en APK. Je hoeft zelf alleen nog jouw Dacia te voorzien van brandstof. 

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Dacia

Bekijk aanbod arrow_forward