André Citroën

De oprichter van het automerk Citroën is André Citroën. Deze Franse ondernemer had op dat moment al verschillende andere ondernemingen opgezet. Het produceren van auto’s deed hij onder eigen naam. Het doel daarbij was het realiseren van betaalbare voertuigen die in serie te bouwen waren. In 1919 kwam op die manier de 10 HP Type A op de markt. Mede ook doordat het merk altijd innovatief is gebleven kon het veel successen boeken. Denk onder andere aan de voorwielaandrijving en de zwevende motor. Door de serieproductie werd het vroeg in de twintigste eeuw één van de grootste autofabrikanten.

De moderne kernwaarden

De kernwaarden van Citroën zijn door de jaren heen wel enkele keren aangepast. Het is daarom goed om te bekijken welke waarden het bedrijf tegenwoordig aanhangt. In de eerste plaats wil Citroën vooral menselijk blijven en hangt daar dus ook het woord Human aan. In het verlengde daarvan ligt een andere kernwaarde: optimistic. Tot slot wil het bedrijf natuurlijk ook meegaan met de tijd en passen bij wat tegenwoordig gevraagd wordt. Daarom is ook smart een waarde waar het bedrijf zich tegenwoordig naar voegt. Wie kijkt naar de innovatieve geschiedenis, ziet dat dit eigenlijk altijd al een kernwaarde is geweest.

Modellen

Citroën is tegenwoordig onderdeel van de PSA Group. Dit biedt de mogelijkheid om nog altijd nieuwe modellen aan de line-up toe te voegen. Het bedrijf vergaart tegenwoordig veel bekendheid als fabrikant van bedrijfswagens. Terwijl het ook op het gebied van gezinsauto’s en stadsauto’s nog altijd goed scoort. Dit komt mede ook door de inspanningen op het gebied van elektrisch rijden. De Franse fabrikant wil ook in de toekomst een belangrijke rol hierin blijven spelen en gaat daarom met zijn tijd mee. Zonder dat daarbij de uitstraling en de kernwaarden van het bedrijf naar de achtergrond hoeven te verdwijnen.

Citroën private lease

Citroën is niet alleen in Frankrijk een populair merk, maar ook in Nederland zien we het Franse merk veel verschijnen. De Citroën C1 is ongekend populair als stadsauto en als private lease model. De C1 is bij uitstek één van de goedkoopste private lease modellen op de Nederlandse markt. Niet alleen de kleine C1, maar ook de verkoop en private lease van onder andere de elektrische Citroën ë-C4 is toegenomen. De private lease modellen van Citroën vergelijk je eenvoudig in onze private lease vergelijker.

Vanaf: € 427,00

Citroën C3

C-Series 83pk
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 4.2 l / 100 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Citroën

Bekijk aanbod arrow_forward