Zo is BYD ontstaan

Autofabrikant BYD is onderdeel van het Chinese bedrijf BYD Company, dat in 1995 werd opgericht. Dit bedrijf is wereldwijd één van de grootste producenten van batterijen voor mobiele telefoons, maar richt zich sinds de oprichting van BYD Auto in 2003 ook op de autowereld. Door de kennis die dit bedrijf heeft van batterijen en accu’s ligt de focus vooral op het ontwikkelen, produceren en verkopen van elektrische auto’s. Sinds de oprichting van BYD Auto werden er al meer dan 1 miljoen elektrische personenauto’s geproduceerd. Hiermee is BYD één van de eerste bedrijven die deze magische grens passeerde. 

Ondanks dat BYD Auto onder de vleugels van een Chinees bedrijf valt, wordt het automerk vandaag in een groot aantal landen over de hele wereld verkocht. Het merk heeft zelfs een Engels slogan in het leven geroepen om de internationalisering kracht bij te zetten: Build Your Dreams. Deze slogan sluit naadloos aan op de naam van de autofabrikant. 

De groene droom als belangrijkste kernwaarde 

Bij het ontwikkelen van nieuwe auto’s laat BYD zich leiden door een aantal belangrijke kernwaarden. Zo heeft het automerk zich tot doel gesteld om wereldwijde pionier te worden in de nieuwe energie-industrie. De droom van BYD is om met behulp van zero-emissie producten de temperatuur op aarde met 1 graden Celsius te verlagen, zodat de wereld een betere en duurzame toekomst heeft. Dit doet BYD onder meer door technologische innovaties door te voeren op het gebied van elektrische voertuigen. 

Hoe ziet BYD de toekomst?

BYD heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. 2021 was vooral een goed jaar voor het automerk. De verkopen stegen in dit jaar namelijk met 73 procent ten opzichte van 2020. Dit was vooral te danken aan de verkoop van elektrische en hybride voertuigen. In vergelijking met een jaar eerder verdrievoudigde deze verkoop namelijk. De verkoop van auto’s met benzinemotoren daalde juist met 40 procent, waardoor de groene droom van BYD steeds meer in vervulling gaat.

Doordat de vraag naar (semi-)elektrische auto’s alsmaar toeneemt, ziet BYD de toekomst rooskleurig in. De afgelopen jaren werden er al veel meer elektrische en hybride auto’s verkocht en de fabrikant verwacht dat deze trend de komende jaren doorzet. Daarom wil BYD zich uitbreiden naar meer landen. Op deze manier hoopt BYD dat steeds meer mensen een hybride of elektrische auto verkiezen boven een brandstofauto.

BYD Private Lease

BYD biedt op dit moment vier van hun vijf modellen aan bij verschillende private lease aanbieders. Het merk zet volledig in op de hybride/elektrische automarkt. Zo proberen ze bijvoorbeeld met redelijk succes met de BYD Han de concurrentie aan te gaan met de Mercedes Benz EQE. Over het algemeen kan je er van uit gaan dat je een BYD met alle denkbare opties voor een relatief laag maandbedrag kan private leasen, in verhouding tot een soort gelijk model van de bekendere merken.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van BYD

Bekijk aanbod arrow_forward