De geschiedenis van ŠKODA

ŠKODA kan naar vele zaken verwijzen. Van origine is het de naam van een industriële onderneming met takken in allerlei branches. De auto-industrie is er daar één van. De basis ligt daardoor in 1895, terwijl het bedrijf al sinds 1859 bestaat. Lange tijd was het merk vooral bedoeld voor de landen in Oost-Europa. Pas sinds het begin van de jaren negentig is het echter ook zo dat de auto in de rest van de wereld is gaan spelen. Dit is te danken aan de overname door de Volkswagen Group. De andere takken van de ŠKODA-industrie bestaan ook nog altijd.

De kernwaarden van het bedrijf

De Tsjechische fabrikant heeft de koers gewijzigd na de Tweede Wereldoorlog. Voordien richtte het zich op auto’s in elk segment. Daarna is het echter juist vooral een belangrijke zaak geworden om de auto’s te ontwikkelen die bereikbaar waren voor iedereen. Lange tijd waren de modellen uit het hogere segment dan ook geen onderdeel van de line-up. Tegenwoordig is het aantal modellen weer meer uitgebreid, maar staan zaken als comfort en luxe die bereikbaar zijn voor iedereen wel in al deze modellen centraal. Ook duurzaamheid is essentieel bij de ontwikkeling.

De auto's van ŠKODA

De fabrikant staat tegenwoordig vooral bekend vanwege drie modellen. In de eerste plaats is dat de Octavia. Daarnaast biedt het ook de Fabia en de Superb. Het zijn allemaal modellen die pas na de overname door Volkswagen een rol zijn gaan spelen. Het is echter niet zo dat de hele line-up alleen maar bestaat uit deze drie modellen. Er zijn ook allerlei andere varianten. Daarbij zijn ook verschillende varianten van de MPV en SUV. In de komende jaren zal meer en meer de nadruk worden gelegd op elektrisch rijden, zowel in de bestaande modellen als bij de ontwikkeling van de nieuwe modellen.

ŠKODA private lease

Bij ŠKODA kun je tegenwoordig luxe uitgeruste auto's leasen voor betaalbare tarieven. Voor een relatief laag maandbedrag kun je al een splinternieuwe ŠKODA private leasen die voorzien is van de nieuwste technologische snufjes. Het maandbedrag dat je betaald is inclusief afschrijving, wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparatie en pechhulp. Je weet iedere maand precies waar je aan toe bent en kunt zorgeloos rond rijden in jouw nieuwe ŠKODA private lease auto.

Vanaf: € 599,00

ŠKODA Karoq

1.0 TSI Greentech Ambition
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 5.3 l / 100 km
Vanaf: € 389,00

ŠKODA Fabia Hatchback

1.0 TSI 70kW Active
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 4.6 l / 100 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van ŠKODA

Bekijk aanbod arrow_forward