Er zijn twee keurmerken voor private lease; het Keurmerk Private Lease en het Private Lease Ok.

Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease is ontstaan om consumenten te beschermen. Wanneer je een leasecontract afsluit bij een leasemaatschappij die beschikt over het Keurmerk Private Lease kun je er van verzekerd zijn dat je veilig, vertrouwd en verantwoord een auto leaset. Alle leasemaatschappijen op onze website beschikken over het Keurmerk Private Lease. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een betrouwbare leasemaatschappij. Met het Keurmerk Private Lease ben je verzekerd van vijf zekerheden:

 • Eerlijke voorwaarden
  In samenwerking met de consumentenbond zijn de Algemene voorwaarden tot stand gekomen.
 • Compleet product
  Er is vooraf duidelijk wat inbegrepen is bij het leasetarief. Het private leasecontract is altijd inclusief wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud, reparatie, pechhulp en indien nodig vervangend vervoer.
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  Vooraf wordt er samen met de leasemaatschappij gekeken voor welk maandelijks bedrag jij een auto wilt leasen. Vervolgens wordt er gekeken of dit haalbaar is en past bij jouw financiële situatie. Hierdoor heb je altijd de zekerheid dat je ook daadwerkelijk de maandelijkse leaseprijs kunt betalen.
 • 14 dagen bedenktijd
  Twijfel je nog of wil je er nog even over nadenken. Leasemaatschappijen aangesloten bij het Private Lease Keurmerk geven je altijd 14 dagen bedenktijd. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing maken.
 • Zekerheid bij klachten
  Valt er iets voor tijdens de leaseperiode of heb je een klacht. Dit wordt altijd snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Private Lease Ok keurmerk

Het Private Lease Ok keurmerk is door de VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) opgesteld en meer bedoeld voor de zzp’er waar private lease ook erg interessant voor is. Leasemaatschappijen die dit keurmerk dragen zijn door de VZR getoetst op correcte voorwaarden. Ook zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot een juiste klachtenafhandeling en toetst de VZR leasemaatschappijen volgens een opgestelde normenset. Wanneer je een auto wilt leasen bij een leasemaatschappij die het Private Lease Ok keurmerk draagt ben je verzekerd van een betrouwbaar leasecontract.