access_time Geplaatst op woensdag 05 juni 2024 | Terug naar het overzicht

Vanaf 4 Juni 2024 gaat de RDW verder met een nieuwe kenteken reeks. Dit werd gevierd met het presenteren van de kenteken combinatie en het uitgeven van het eerste nieuwe kenteken. De nieuwe kentekens krijgen een combinatie van drie letters, twee cijfers afgesloten door een letter. (MPL-01-B) De RDW verwacht dat ze met deze notering zo’n acht jaar vooruit kunnen.

Woorden en afkortingen op kenteken

De RDW houdt er altijd rekening mee dat er geen vreemde afkortingen of woorden ontstaan bij het doorvoeren van de nieuwe kentekens. Dit doen ze door geen klinkers te gebruiken. Ook zijn er een groot aantal lettercombinaties uitgesloten denk hierbij aan GVD, PSV, PKK maar ook aan lettercombinaties met een politiek tintje PVV, VVD, BBB, NSC, SGP en FVD.

Wat is het eerste nieuwe kenteken in 2024?

Het eerste nieuwe kenteken van de nieuwe reeks is de GBB-01-B. Dit kenteken is van een volledig elektrische Volvo EX30. Die beschikbaar is gesteld aan de KNRM (koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) Mocht je nu ook in een nieuwe Volvo EX30 willen rijden dan kan dat ook middels een private lease contract. Uiteraard krijg je dan ook zo’n mooi nieuw kenteken. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er mogelijk is kijk dan snel tussen het elektrische private lease aanbod!