XPENG: een bedrijf met een jonge historie

Het Chinese automerk XPENG is een relatief nieuw gezicht in de autobranche. Dit komt vooral doordat het bedrijf zich volledig toelegt op het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van elektrische auto’s. Ondanks dat Xia Hen en He Tao het bedrijf ‘pas’ in 2014 oprichtten, is er al flink wat ervaring in de autobranche aan boord. Voordat beide heren besloten om samen een automerk te beginnen, werkten zij namelijk als leidinggevenden voor de Guangzhou Automobile Group.

In de eerste jaren na de oprichting werd veel tijd gestoken in het ontwikkelen van het eerste model, de XPENG G3 SUV. Deze werd in 2019 op de markt gebracht. Dankzij een batterij van 47,6 kWh heeft hij een actieradius van 300 kilometer. Een jaar later volgde de XPENG P7. In tegenstelling tot het eerste model is dit geen SUV, maar een vierdeurs sedan. Doordat de batterij van deze auto 70 procent meer vermogen heeft dan zijn voorganger, ligt de actieradius ook een stuk hoger. Het model met vierwielaandrijving kan 562 kilometer rijden op een volle accu en die met achterwielaandrijving 706 kilometer. In 2021 werden twee nieuwe modellen onthuld: de XPENG P5 (sedan) en de XPENG G9 (SUV).

De kernwaarden van XPENG

Voordat XPENG een nieuw model onthult, wordt er rekening gehouden met tal van zaken. Zo spelen de kernwaarden bijvoorbeeld een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe auto’s. Hieronder staan de belangrijkste kernwaarden van dit Chinese automerk op een rijtje.

Technologisch
Technologie staat bij XPENG hoog in het vaandel. Zo doet het bedrijf er alles aan om innovatieve en intelligente auto’s op de markt te brengen.
Duurzaam
Omdat de auto’s van XPENG elektrisch zijn, stoten ze geen schadelijke gassen uit. Daarnaast houdt het merk rekening met het milieu bij het ontwikkelen van nieuwe auto’s. Zo kan de XPENG G9 volgens het bedrijf zelf voor 95 procent gerecycled worden
Klantgericht
De klant staat bij XPENG altijd op de eerste plaats. Vandaar dat het bedrijf ernaar streeft om aan de behoeften en verwachtingen van de klant te voldoen. Dit doet XPENG onder meer door te innoveren, zodat de kwaliteit en klanttevredenheid verbetert.

Hoe ziet XPENG de toekomst

XPENG gelooft dat elektrisch rijden de toekomst heeft en dat dit voornamelijk zal gebeuren in autonome auto’s. Vandaar dat het bedrijf nu al veel investeert in autonome rijtechnologie. Een ander streven van XPENG is om de activiteiten de komende jaren uit te breiden naar nieuwe markten, waaronder verschillende landen binnen Europa. Binnen dit werelddeel wil het bedrijf de komende jaren meer elektrische auto’s te introduceren. Het uiteindelijk doel van XPENG is om uit te groeien tot een toonaangevende speler in de elektrische autobranche.

XPENG Private Lease

Doordat XPENG volledig inzet op het elektrisch rijden zijn ze ook erg actief op de private lease markt. De twee modellen die XPENG aanbied de P7 (Sedan) en G9 (SUV) wordt steeds vaker aangeboden bij verschillende private lease aanbieders. Wanneer je dus opzoek bent naar een hypermoderne volledig elektrische auto met een goede actieradius kunnen we je zeker adviseren een XPENG mee te nemen in je vergelijking.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van XPENG

Bekijk aanbod arrow_forward