Het ontstaan van Volvo

Volvo is begonnen als SKF, een lagerfabrikant in Zweden. Begin jaren twintig wilden twee werknemers van dit bedrijf auto’s gaan ontwikkelen. Na het bouwen van verschillende prototypes, lukt het ze om hun werkgeven als geldschieter te werven. Maar SKF wil wel dat ze het automerk Volvo noemen. In het Latijn betekent Volvo “ik rol”, en zo wordt de eerst Volvo geboren. Doordat de fabrikant zich door de jaren heen op allerlei zaken is gaan richten, hebben verschillende afsplitsingen zich voorgedaan. De auto-tak heet bijvoorbeeld Volvo Car Corporation tegenwoordig. Wel maakt het nog altijd auto’s die passen bij het basisidee.

De visie van Volvo

Volvo staat vanaf het begin voor kwaliteit en veiligheid. Zo heeft Volvo ook de driepuntsgordel ontworpen, dit was in 1959. Deze wordt nu door de hele auto-industrie gebruikt. Ook introduceerde het bedrijf Volvo de gelamineerde voorruit, het veiligheidsglas. Ook zaken zoals het stoelontwerp zijn door onder de loep genomen door de fabrikant. Op die manier kunnen allerlei soorten passagiers op een veilige manier gebruikmaken van de auto. Een andere kernwaarde is innovatie. Daarom was het één van de eerste traditionele autofabrikanten die opschoof naar elektrisch rijden. Daar richt het zich als merk nu dan ook volledig op.

De Volvo van nu

Doordat Volvo zich meer en meer op elektrisch rijden is gaan richten, hebben opnieuw enkele ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo is het merk Polestar als een afsplitsing van Volvo ontstaan. De fabrikant zelf valt tegenwoordig onder de vlag van de Chinese fabrikant Geely. Dit heeft ertoe geleid dat elke auto nu een elektrische aandrijving krijgt. Al een eeuw lang ontwikkelt Volvo de ene baanbrekende vernieuwing na de andere. Zo zijn de nieuwe ontwerpen een blik in de toekomst. Deze tonen de richting aan hoe ze denken en welke weg ze willen volgen. Maar vooral is Volvo een automerk waarin mensen centraal staan.

Volvo private lease

Het merk wat bekend staat om hun krachtige 5 cilinder motoren zit niet stil. Het volledige private lease aanbod van Volvo is voorzien van een elektrische of hybride krachtbron. De modellen variëren van een compacte xc30 tot aan een SUV uit het grootste segment, de XC90 waarbij veiligheid nog steeds hoog in het vaandel staat. Zoek je een veilige en betrouwbare private lease auto dan is Volvo absoluut een merk om mee te nemen in je vergelijking.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Volvo

Bekijk aanbod arrow_forward