Geschiedenis van Subaru

Het Japanse automerk Subaru ontstond tussen 1953 en 1955 als gevolg van een fusie tussen de bedrijven Fuji Kogyo, Fuji Jidosha, Omiya Fuji Kogyo, Utsunomiya Sharyo en de Tokyo Fuji Sangyo. Na de fusie ging het bedrijf ging door het leven onder de naam Fuji Heavy Industries. CEO Kenji Kita wilde dat het nieuwe bedrijf betrokken zou worden bij de autoproductie. Vandaar dat er al snel na de fusie plannen werden gemaakt voor het bouwen van een auto. Deze eerste auto kreeg aanvankelijk de codenaam P-1, maar werd uiteindelijk omgedoopt tot de Subaru 1500. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde het bedrijf nog allerlei andere modellen, waaronder de kleine, luchtgekoelde Subaru 360 (1958), de Subaru Sambar (1961) en de Subaru1000 (1965). In laatstgenoemde auto werd de boxermotor geïntroduceerd.

De belangrijkste kernwaarden

De auto’s die Subaru door de jaren heen ontwikkelde zijn telkens veranderd, maar de kernwaarden zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe modellen houdt Subaru de volgende zes kernwaarden in het achterhoofd:

1. Betrouwbaar
2. Veerkrachtig
3. Initiatiefrijk
4. Veelzijdig
5. Effectief
6. Koestering

Deze zes kernwaarden komen tot uiting in de missie en visie van Subaru. Zo luidt de missie van het automerk: ‘Wij zijn een bedrijf gedreven door waarde: voor onze klanten, onze medewerkers, onze zakenpartners en onze aandeelhouders. De visie (‘Het beste bedrijf gedreven door waarde’) sluit hier naadloos op aan. Samen met de kernwaarden vormen de missie en de visie tegenwoordig nog steeds de basis van Subaru.

Subaru vandaag de dag

De oorsprong van Subaru ligt weliswaar in Japan, maar door de jaren heen is het bedrijf een partnerschap aangegaan met verschillende fabrikanten. Zo kwamen er onder meer modellen op de markt in samenwerking met Suzuki, Opel, Toyota en Daihatsu. Het automerk besteedt de laatste jaren vooral aandacht aan elektrisch rijden. Hier werd in 2006 al een begin mee gemaakt. In dit jaar werd namelijk de Subaru Stella gelanceerd. Het bedrijf werkt sinds 2017 – met onder meer Suzuki en Toyota – samen aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Subaru heeft bovendien de ambitie uitgesproken om in 2023 de Solterra uit te brengen, de eerste volledig elektrische auto van dit merk.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Subaru

Bekijk aanbod arrow_forward