Geschiedenis van SsangYong

SsangYong is een Zuid-Koreaans automerk. Het bedrijf is ontstaan uit twee verschillende bedrijven, namelijk Ha Dong-hwan Motor Workshop (1954) en Dongbang Motor Co (1962). In 1963 fuseerden deze twee bedrijven tot Ha Dong-hwan Motor Co. Dit bedrijf startte in 1964 met het bouwen van jeeps voor het Amerikaanse leger. Daarnaast werden er vrachtwagens en bussen gebouwd. Sinds 1976 produceert het bedrijf verschillende voertuigen voor speciale doeleinden. De naam van het bedrijf hield geen stand, maar veranderde in 1977 in Dong-A-Motor. Zeven jaar later werd het bedrijf Keohwa overgenomen. In 1984 werd Dong-A-Motor zelf overgenomen door de SsangYong Business Group.

Het automerk SsangYong dook in 1988 voor het eerst op. Dit gebeurde na overname door de SsangYong Group. Dit was overigens niet de laatste overname waar het bedrijf mee te maken kreeg. Achtereenvolgens werd de SsangYong Motor Company – zoals de volledige naam luidt – overgenomen door Daewoo Motors, SAIC Motors en Mahindra & Mahindra.

SsangYong kernwaarden

Net als vele andere bedrijven heeft ook SsangYong een aantal kernwaarden opgesteld. Bij het bouwen van nieuw auto’s wordt hier altijd rekening mee gehouden. Hieronder staan de belangrijkste kernwaarden van SsangYong op een rijtje.

- Kwaliteit
- Verantwoordelijkheid
- Teamwork

Door rekening te houden met deze drie kernwaarden en door wereldwijd en klantgericht management te implementeren, wil SsangYong zijn aanwezigheid op de wereldmarkt langzaam maar zeker steeds verder uitbreiden. Hier is het bedrijf de laatste jaren in geslaagd, want het automerk is inmiddels te koop in een groot aantal landen.

Het heden en de toekomst

Sinds de oprichting van SsangYong richt het automerk zich voornamelijk op het bouwen van SUV’s en cross-over SUV’s. Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat van dit soort modellen van de band gerold. Enkele bekende modellen van dit merk zijn de Korando, XLV, Tivoli en Rexton. In 2018 werd er bovendien een pick-up truck op de markt gebracht: de Musso.

Omdat duurzaamheid vandaag de dag een steeds belangrijkere rol speelt, gaat SsangYong hier ook mee aan de slag. Het automerk bereidt zich inmiddels voor op de overstap naar elektrische auto’s. De eerste stappen hiervoor zijn inmiddels gezet. SsangYong tekende in december 2021 namelijk een overeenkomst met BYD Auto om samen batterijsystemen te ontwikkelen voor de eerste elektrische SsangYong auto. Deze auto, die de naam U100 draagt, moet in 2023 gelanceerd worden.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van SsangYong

Bekijk aanbod arrow_forward