Geschiedenis van Porsche

Het automerk Porsche werd in 1931 opgericht door Ferdinand Porsche, Adolf Rosenberger en Anton Piëch. In de beginjaren hield het bedrijf zich bezig met ontwikkelingswerk en advies voor motorvoertuigen. Onder de naam Porsche werden destijds nog geen auto’s gebouwd. De Duitse staat benaderde het bedrijf om een auto voor het volk te ontwerpen, een Volkswagen. Hierdoor kwam uiteindelijk de Volkswagen Kever tot stand. Dit is tot op de dag van vandaag één van de meest succesvolle auto-ontwerpen aller tijden.

Ondanks dat Porsche betrokken was bij het ontwikkelen van verschillende auto’s, duurde het nog tot na de Tweede Wereldoorlog voordat de eerste Porsche op de markt kwam. De meeste mensen beschouwen namelijk de 356 – die in 1948/1949 gelanceerd werd – als de eerste echte Porsche. Het logo van Porsche is overigens een combinatie van het wapen van de Vrije Volksstaat Württemberg in het Duitse Weimar en het wapen van Stuttgart. Dit omdat het hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd is in Stuttgart. 

Wat vindt Porsche belangrijk?

Bij de productie van auto’s laat Porsche zich leiden door een aantal waarden. Zo laat het bedrijf zich onder meer leiden door de wensen van de klanten. Niet gek dat de visie van Porsche ‘Het merk voor de mensen die hun dromen volgen’ is. Bovendien legt Porsche de laatste jaren steeds meer nadruk op duurzaamheid. Zo wil het bedrijf zijn steentje bijdragen aan het creëren van een duurzame wereld. Dit gaat uiteraard niet ten koste van de luxe en het design waar dit automerk om bekend staat.

Zo is het vandaag de dag met Porsche

Porsche is vandaag de dag gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van high-performance sportwagens, SUV’s en sedans. Om te onderstrepen dat het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, lanceerde Porsche in 2010 de Cayenne S Hybrid. Tegelijkertijd werd de Panamera S Hybrid aangekondigd. De afgelopen jaren zijn hier steeds meer hybride en elektrische auto’s bij gekomen.

Het automerk is vandaag de dag overigens eigendom van Volkswagen AG. Het meerderheidsbelang hiervan is echter in handen van Porsche Automobil Holding SE. Beide bedrijven kwamen in 2009 overeen dat ze in 2011 zouden fuseren. Als gevolg hiervan werd de Integrated Automotive Group opgericht.

Porsche private lease

Voor velen een droom, een Porsche bezitten. Echter één groot obstakel, de enorme aanschafprijs. En dat niet alleen, ook eventuele onderhoudskosten of reparatiekosten zijn een drempel. Ook dient een Porsche natuurlijk goed verzekerd te zijn. Private lease is hierin de oplossing en maakt het toch mogelijk om een Porsche te bezitten. Het grote voordeel hierbij is geen enorme investering, hoge verzekeringskosten of eventuele dure onderhoud- en reparatiekosten. Dit alles is namelijk inbegrepen in het private leasetarief dat je maandelijks betaald.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Porsche

Bekijk aanbod arrow_forward