Polestar's historie

Het Zweedse automerk Polestar werd in 1996 opgericht door Flash Engineering/Polestar Racing, partner van Volvo Cars. Polestar ontwikkelt elektrische prestatieauto’s en houdt zich bezig met prestatie-upgrades voor hardware en het optimaliseren van de motorsoftware voor Volvo auto’s. Sinds 2009 is het merk officieel partner van Volvo en houdt het zich bezig met het aanpassen van de bestaande modellen van dit automerk. Dit alles doen ze onder de naam Polestar Performance. In 2015 kocht Volvo het bedrijf en het merk Polestar. Twee jaar later kondigde Volvo aan dat Polestar onder eigen naam en logo hoogwaardige elektrische prestatieauto’s ging produceren.

Kernwaarden

Als we naar kernwaarden van Polestar kijken, staat innovatie met stip op nummer één. Dit automerk is van mening dat de volwassenheid van de auto-industrie er de laatste jaren voor gezorgd heeft dat innoveren niet of nauwelijks gebeurde. Auto’s zijn er in de loop der tijd allemaal hetzelfde uit gaan zien, voelen hetzelfde aan en zijn in feite ook allemaal hetzelfde. Polestar wil deze trend doorbreken door voortdurend de ideeën en de gedachtegang van de concurrentie in twijfel te trekken. Hierdoor daagt Polestar zichzelf uit om beter te zijn dan de rest en geen genoegen te nemen met middelmatig. Design, prestaties en precisie staan eveneens hoog in het vaandel en dat is terug te zien in de auto’s die Polestar ontwikkelt.

Vandaag de dag

Sinds Volvo in 2017 aankondigde dat Polestar onder eigen naam en logo zou opereren, zijn er twee modellen uitgebracht: Polestar 1 en Polestar 2. Eerstgenoemde model werd in 2017 gelanceerd en heeft veel weg van de Volvo’s Concept Coupé uit 2013. Twee jaar later volgde de Polestar 2. In tegenstelling tot de Polestar 1 heeft deze auto vijf deuren in plaats van drie. Bovendien is hij volledig elektrisch, waar het eerste model nog een hybride auto betrof.

Polestar houdt zich overigens niet alleen bezig met het ontwikkelen van auto’s. Het bedrijf fungeert namelijk ook no als een innovatielab voor Volvo Cars. Er worden onder meer ontwerpen en technologieën ontwikkeld van meer experimentele aard. Polestar kondigde in september van 2021 bovendien aan voornemens te zijn om naar de beurs te gaan. In 2022 is ook de Polestar 3 uigebracht een volledig elektrische hatchback om zo het aanbod te vergroten.

Polestar Private lease

Zoals Volvo erg geliefd is in Nederland slaat Polestar ook erg goed aan op de Nederlandse automarkt. Vooral qua private lease en zakelijke lease zijn er veel mensen die gaan voor de kwaliteit van een Volvo met de sportieve looks van de van oudsher fabriekstuner. Door de relatief lage private lease tarieven is het merk erg interessant wanneer je op zoek bent naar een premium lease auto die volledig elektrisch te rijden is.

Vanaf: € 779,00

Polestar 2

Long range Single motor
  • battery_charging_full Elektrisch
  • directions_car 635 km
Vanaf: € 779,00

Polestar 2

Long range Single motor
  • battery_charging_full Elektrisch
  • directions_car 635 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Polestar

Bekijk aanbod arrow_forward