Geschiedenis van Nissan

Nissan is een Japans autobedrijf, opgericht in 1933. De volledige naam is eigenlijk Nissan Motor Co. Ltd.. De naam Nissan bestaat uit de Japanse woorden voor zon en product. De eigenlijke geschiedenis begint al in 1911. Vanaf dat moment, tot het moment van oprichting in 1933 worden verschillende autofabrieken opgericht en samengevoegd. Onder de Nissan Group vallen verder ook Infiniti en Datsun. Daarnaast maakt Nissan sinds 1999 deel uit van de Renault-Nissan-Mitsubishi bondgenootschap. Verder heeft Nissan ook samengewerkt met onder andere Volkswagen, Ford, en Alfa Romeo. Al sinds 1996 is het bezig met brandstofceltechnologie en speelt het hier een belangrijke rol in.

De kernwaarden van de fabrikant

Als het gaat om de auto’s die Nissan tegenwoordig maakt, dan volgt het een aantal kernwaarden. In de eerste plaats moeten de auto’s efficiënter zijn dan ooit tevoren. Dit is ook terug te zien in de modellen die het best verkocht worden. Andere kernwaarden waar de Japanse automaker zich op richt zijn menselijker, inspirerender en mooier. Op die manier moeten auto’s gemaakt worden die passen bij de wereld zoals die op elk moment is. Het biedt de fabrikant ook de mogelijkheid om innovaties door te voeren wanneer de auto’s daardoor beter passen bij nieuwe wensen en eisen op elk moment.

De Nissan van nu

De Nissan van nu staat vooral voor elektrisch rijden. Het model waarmee de bekendheid tegenwoordig wordt vergaard is de Nissan Leaf. De elektrische auto die al sinds 2010 op de markt is. Dit was een voortzetting van eerdere elektrische modellen. Het is het bestverkochte elektrische automodel op de wereld. Er zijn dan ook verschillende modellen van op de markt. Door het succes is de Japanse automaker meer elektrische modellen op de markt gaan brengen. Ook is het een voorloper op andere gebieden. Het introduceren van gas en rem met één pedaal is hier een voorbeeld van. Ook is het bezig met autonoom rijden.

Nissan private lease

De aanschaf van een nieuwe Nissan kan behoorlijk in de papieren lopen. Door te kiezen voor private lease hoef je zelf geen forse investering te doen. Je betaald namelijk maandelijks een vast bedrag per maand waar bovendien alles bij inbegrepen is. Denk hierbij aan; verzekering, wegenbelasting, onderhoud, reparatie, pechhulp en eventueel schadeherstel. Je maakt voor jezelf de keuze hoe lang je de Nissan wilt leasen en hoeveel kilometers je jaarlijks verwacht te rijden. Hoe langer de leaseperiode, des te voordeliger zal de Nissan zijn. Het tegenovergestelde is van toepassing op het aantal kilometers die je verwacht te gaan rijden. Hoe meer kilometers je rijdt, des te hoger zal het maandelijkse private leasebedrag zijn. De leaseperiode en de gekozen kilometerbundel bepalen de hoogte van het maandelijkse private leasebedrag dat je betaald voor jouw Nissan.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Nissan

Bekijk aanbod arrow_forward