De lange geschiedenis van Mitsubishi

De geschiedenis van Mitsubishi gaat inmiddels al haast 150 jaar terug. Het Japanse Mitsubishi Motors werd al in 1870 opgericht. Ook het logo van de drie diamantvormen komt hieruit voort. ‘Mitsu’ betekent drie, en ‘hishi’ betekent ruit. Dit logo wordt sinds 1970 gebruikt. De fabrikant heeft ook een lange geschiedenis als het gaat om de racesport. Daar is het al sinds 1962 in actief en heeft het veel successen in allerlei raceklassen geboekt. Het merk is vaak samenwerkingen met andere fabrikanten aangegaan. Denk dan aan merken zoals Chrysler, Suzuki en Volvo. Tegenwoordig leunt het vooral op Nissan.

De kernwaarden van Mitsubishi

Als autofabrikant heeft Mitsubishi zich altijd gericht op de klant. Dat betekent dat het vooral belangrijk gevonden werd om te zorgen dat de modellen betaalbaar bleven. Dit is door de jaren heen eigenlijk niet veranderd. Nog altijd richt de Japanse automaker zich daarop. Daarbij mag niet uit het oog worden verloren dat ook de kwaliteit van ongeëvenaard niveau moet zijn. Dat betekent dus dat de auto op alle vlakken moet voldoen aan de eisen die daar tegenwoordig aan gesteld worden. Dit is ook een belangrijke drijfveer achter de vele samenwerkingen die het bedrijf aangaat met veel verschillende merken.

Huidige productie

Mitsubishi kiest ervoor om de line-up wat kleiner te houden dan de meeste andere merken. Het biedt zes verschillende modellen. De bekende namen zijn de Space Star en de ASX die gelden als compacte stadsauto’s. Ook heeft het twee SUV’s in het assortiment, te weten de Eclipse Cross en de Outlander. De Outlander is er ook in een elektrische variant. Deze krijgt dan de toevoeging PHEV, waaruit is op te maken dat het een hybride auto betreft. Ook is er een pick-up te krijgen van Mitsubishi, de L200. Daardoor kunnen dus rijders uit verschillende segmenten op een goede manier bediend worden.

Mitsubishi private lease

Kies je voor Mitsubishi dan ben je verzekerd van een degelijke auto voor een betaalbare prijs. Kies je ervoor om te private leasen, dan biedt Mitsubishi scherpe private lease aanbiedingen aan. Voor een vast bedrag per maand rijd je de allernieuwste modellen van Mitsubishi. Op dit moment is de Mitsubishi Space Star de meest voordelige private leaseauto. Met onze handige private lease vergelijker kun je eenvoudig de Mitsubishi private lease modellen vergelijken.