De ups en downs van MG

MG is een iconisch sport automerk uit het Verenigd Koninkrijk dat in 1924 begon als Morris garages (MG). Hun eerste model was een sportauto met vier zitplaatsen. Na 5 jaar verhuisde het bedrijf uiteindelijk naar Abingdon en werd de naam veranderd naar MG Car company. Na jaren van successen in de autowereld op het circuit en voor dagelijks gebruik werd In 1980 de productie gestaakt. Vanaf 1982 tot begin jaren 90 waren de MG’s niks anders dan opgevoerde modellen van Austin. Vanaf ‘93 werd er weer een nieuw model gelanceerd een MG RV8. Daarna kwamen er jaren van overnames en faillissementen waarna uiteindelijk MG in handen kwam van de Chinese autobouwer Nanjing Automobile Group. In 2011 keerde een volledig nieuwe MG de MG 6 weer terug op de Engelse automarkt.

Weer terug op de Nederlandse markt 

Vanaf eind 2019 verscheen MG na 15 jaar ook weer op de Nederlandse automarkt met de MG ZS een volledig elektrisch model in het SUV segment. De verwachting is dat MG de aankomende jaren nog met 7 andere modellen hun positie op de Nederlandse markt gaat versterken.

MG private lease

De aantrekkelijke aanschafprijs van de MG modellen vloeit door in een aantrekkelijk private lease tarief. Door de alleen maar groeiende vraag naar elektrische en hybride auto’s neemt de vraag naar vooral de MG 4, MG 5, MG ZS erg toe. Alle MG modellen die aangeboden worden bij onze private lease aanbieders zijn standaard goed uitgerust. Dit zorgt ervoor dat je voor een scherp leasetarief van alle gemakken voorzien bent.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van MG

Bekijk aanbod arrow_forward