Geschiedenis van Mazda

Tegenwoordig kent iedereen het Japanse Mazda als een autofabrikant. Dit is echter lang niet altijd zo geweest. In de eerste jaren na de oprichten rond 1920, richt het zich op allerlei verschillende branches. Het aantal activiteiten wordt verder uitgebreid en vanaf het begin van de jaren dertig komt daar ook het produceren van auto’s bij. Op dat moment, in 1931, wordt ook de naam Mazda officieel aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog worden de werkzaamheden weer opgepakt en ontwikkelt de fabrikant zich tot één van de grote spelers op de automarkt. Ook speelt het een rol in de racesport en wint het zelfs de 24 uur van Le Mans.

Waar staat Mazda voor?

Mazda probeer veel kernwaarden te stoppen in het produceren van de modellen. Zo is het een merk dat zich richt op comfort en rijplezier. Daarnaast wordt echter de veiligheid nooit uit het oog verloren. Daardoor is er op een gemakkelijke manier goed mee te rijden op drukke wegen en in steden. Een andere manier waarop de fabrikant naar de auto’s die het op de markt wil brengen kijkt is de manier waarop het de geschiedenis aan de toekomst wil koppelen. De auto’s moeten vertrouwd aanvoelen, maar toch heel modern zijn. Dit uit zich onder andere ook in de nieuwe technieken die het ontwikkelt.

Modellen van Mazda

Op dit moment heeft Mazda een flink aantal modellen op de markt in Nederland. De bekendste daarvan is ongetwijfeld de MX-5. Dit is de bestverkochte open tweezitter ter wereld. Ook de moderne variant voldoet aan de eisen die daar tegenwoordig aan gesteld worden. Andere modellen zoals de Mazda 3 en 6 worden ook veel verkocht. Zoals veel fabrikanten doen, is ook deze Japanse automaker op zoek naar nieuwe technieken zodat het zuiniger en meer duurzaam wordt om erin te rijden. Daarom is het ook aan de slag gegaan met de ontwikkeling van elektrisch rijden.

Mazda private lease

Bij verschillende leasemaatschappijen kun je eenvoudig een Mazda private leasen. Niet alleen in Japan is Mazda goed vertegenwoordigd, maar ook in Nederland. De Mazda 2 lease je bijvoorbeeld al voor een scherp tarief per maand. Zaken als afschrijving, verzekering, motorrijtuigenbelasting, onderhoud en reparaties zijn hierbij inbegrepen. Met onze handige private lease vergelijker kun je in één oogopslag zien welke Mazda's je kunt leasen en bij welke leasemaatschappijen.

Vanaf: € 399,00

Mazda 2

1.5 Skyactive-g sport 90pk
  • local_gas_station Hybride
  • directions_car 4.9 l / 100 km
Vanaf: € 399,00

Mazda 2

1.5 Skyactive-g sport 90pk
  • local_gas_station Hybride
  • directions_car 4.9 l / 100 km

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Mazda

Bekijk aanbod arrow_forward