Geschiedenis van Lynk & Co

De geschiedenis van sommige autobedrijven gaat jaren terug, maar is dit voor Lynk & Co niet het geval. Dit merk namelijk ‘pas’ in 2016 opgericht door het Chinese bedrijf Geely. Onder dit bedrijf vallen verschillende Chinese automerken, maar ook het Zweedse automerk Volvo. En jaar na de oprichting werden de eerste auto’s van Lynk & Co al geproduceerd in China. Hier werden ook de eerste auto’s verkocht. Sinds 2020 zijn de auto’s van dit merk ook verkrijgbaar op de Europese markt.

Waar veel automerken hun auto’s via dealernetwerken verkopen, gooit Lynk & Co het over een heel andere boeg. De auto’s van dit merk worden namelijk vooral aangeboden via mobiliteitsdiensten. Het is geen private lease, maar ook geen deelauto. In principe ligt het hier tussenin. Wie een Lynk & Co auto wil rijden, kan deze daarom alleen via een maandelijks abonnement afnemen. De afnemer kan het voertuig vervolgens delen met anderen. Andere gebruikers maken via de bijbehorende app geld over naar de persoon die het abonnement heeft afgesloten. 

Wat zijn de kernwaarden van dit automerk? 

Net als de meeste andere automerken heeft ook Lynk & Co ene aantal kernwaarden. Er zijn 4 waarden die voor het merk belangrijk zijn. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje. 

1. Open
Lynk & Co staat open voor jou op jouw voorwaarden. Hierbij maakt het niet uit wie je bent en waar jij je bevindt.
2. Simpel
Het automerk biedt simpel en probleemloos toegang tot mobiliteit, nuttige services en een unieke ervaring.
3. Duurzaam
De flexibele abonnementen en het platform voor autodelen zijn duurzame alternatieven voor het traditionele autobezit.
4. WOW
Lynk & Co stelt alles in het werk om jou een WOW-gevoel te bezorgen. 

Het heden en de toekomst van Lynk & Co 

Lynk & Co is van mening dat traditioneel eigenaarschap steeds minder belangrijk wordt in de wereld van auto’s. Vandaar dat het bedrijf zich grotendeels focus op het delen van auto’s, ook wel car-sharing genoemd. Het automerk verwacht dat er in de toekomst steeds meer mensen komen die hun auto met anderen willen delen. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de manieren waarop mensen auto’s met elkaar kunnen delen. Hierdoor moet het op den duur voor iedereen toegankelijk worden om een Lynk & Co auto met één of meerdere personen te delen. Uiteraard gaat het merk mee met de tijd, waardoor de auto’s alsmaar innovatiever worden.

Lynk & Co Private Lease

Lynk & Co is nog relatief nieuw op de Nederlandse automarkt en daarom zien we het enige model, de 01 nog niet veel rijden op de Nederlandse wegen. Wel verwachten we dat dit in de toekomst gaat veranderen doordat het merk Lynk & Co steeds vaker wordt aangeboden door verschillende leasemaatschappijen. Ben je op zoek naar een zuinige plug-in hybride die is voorzien van alle luxe, dan is een Lynk & Co absoluut het overwegen waard.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Lynk & Co

Bekijk aanbod arrow_forward