Geschiedenis van Jeep

In het begin van de Tweede Wereldoorlog werd de naam jeep gebruikt voor de voertuigen die door het Amerikaanse leger ingezet werden om bijvoorbeeld nieuwe rekruten naar een gebied te brengen. Toch was het op dat moment nog geen merknaam. Het merk Jeep werd namelijk pas in 1943 geregistreerd. Twee jaar later werd de eerste auto met als merknaam Jeep gefabriceerd.

Ondanks dat alleen auto’s geproduceerd door Jeep de bijbehorende merknaam mogen dragen, worden ook auto’s van andere merken een jeep genoemd. Dit komt door de vele gelijkenissen die zo’n auto vertoont met een originele Jeep. Zo zijn er ook andere merken die auto’s fabriceren die geschikt zijn voor offroad gebruik. Zo’n auto wordt al snel een jeep genoemd, terwijl het lang niet altijd om een auto van het merk Jeep gaat.

Belangrijke kernwaarden

Het automerk Jeep is gebaseerd op twee kernwaarden: vrijheid en authenticiteit. Met vrijheid spoort het merk mensen aan om hun eigen instincten te volgen. Dit is mogelijk door de offroad capaciteiten die de auto’s van dit merk mensen bieden. Door de vierwielaandrijving kan een Jeep namelijk gebruikt worden op nagenoeg ieder terrein. Met authenticiteit richt Jeep zich tot het originele merk, dat het buitenleven pionierde en een duidelijke leider werd. Daarnaast is presteren een belangrijke kernwaarde van Jeep. Door deze prestaties wordt rijden in een Jeep een buitengewone gebeurtenis. Last but not least speelt de identiteit een belangrijke rol. Deze moet bij iedere Jeep namelijk individueel en onderscheidend naar voren komen. 

De Jeep van nu en later

De Jeep van nu lijkt qua uiterlijk misschien niet veel op de eerste Jeep, maar toch zijn er nog steeds zaken die onveranderd zijn gebleven. De vierwielaandrijving is hier een goed voorbeeld van. Hierdoor kun je ook nu nog steeds nagenoeg ieder terrein trotseren met een Jeep. Het automerk blijft overigens niet te veel in het heden hangen, maar kijkt ook vooruit naar de toekomst. Jeep is momenteel een toonaangevende speler in de autowereld en er is het bedrijf veel aan gelegen om dit nog jarenlang te blijven. Daarom worden de beste innovaties binnen de autowereld vaak doorgevoerd in de nieuwe modellen die Jeep op de markt brengt.

Jeep private lease

Ook het automerk Jeep is verkrijgbaar als private lease auto. Voor een scherp tarief per maand kun je al een leuke Jeep leasen. Bijvoorbeeld de hybride Jeep Renegade en Jeep Compass of het allernieuwste model, de Jeep Avenger welke volledig elektrisch is. Voor een vast bedrag per maand rijd je al in een splinternieuwe Jeep op de Nederlandse autowegen!

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Jeep

Bekijk aanbod arrow_forward