Een stukje historie over Jaguar

Het bedrijf Jaguar werd in 1922 opgericht door motorliefhebbers Willian Lyons en William Walmsley als de Swallow Sidecar Company. Voordat Jaguar begon met het maken van auto’s produceerde het bedrijf zijspannen voor motorfietsen. Onder de naam SS Cars breidde het bedrijf zich uiteindelijk uit en werden er complete auto’s gemaakt in samenwerking de Standard Motor Company Limited. Veel van de modellen die ontwikkeld werden, droegen ‘jaguar’ als modelnaam.

In 1945 veranderde het bedrijf de naam SS Cars in Jaguar Cars en in 1966 fuseerde het bedrijf met de British Motor Corporation. Jaguar Cars werd in 1990 overgenomen door Ford. In 2000 kocht Ford eveneens Land Rover. Beide merken werden in 2008 verkocht aan Tata Motors, dat Jaguar Land Rover als dochteronderneming oprichtte.

Jaguars kernwaarden

Net als nagenoeg ieder ander automerk heeft ook Jaguar een aantal kernwaarde. Excellentie is één van de belangrijksten. Jaguar heeft zichzelf voorgenomen dat goed genoeg nooit goed genoeg is. Het merk streeft naar de hoogst mogelijke normen in de manier waarop gewerkt wordt en in de kwaliteit van de auto’s, producten en diensten. Luxe is bovendien een belangrijke kernwaarde binnen Jaguar Land Rover. De auto’s die dit bedrijf produceert moeten er niet alleen mooi uitzien, maar ook een luxe uitstraling hebben. Dit geldt niet alleen voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant. Daarnaast behoort duurzaam ondernemen tot de kernwaarden van Jaguar Land Rover. Het bedrijf wil de komende jaren zelfs de overstap maken naar volledig elektrische auto’s.

Het heden en de toekomst

Jaguar is al sinds jaar en dag een vooraanstaand merk in de autowereld. Het bedrijf fabriceerde de afgelopen jaren onder meer auto’s voor de Britse minister-president. Daarnaast rijden er ook flink wat auto’s van dit merk op de openbare weg. Jaguar Land Rover is van plan de komende jaren aan de weg te blijven timmeren. Dit doet het bedrijf door in te zetten op elektrisch rijden. Jaguar Land Rover maakte op 15 februari 2021 namelijk bekend dat alle auto’s van het merk Jaguar rond 2025 volledig elektrisch zullen zijn. Bovendien wil Jaguar Land Rover in 2039 geen CO2 meer uitstoten.

Jaguar Private lease

De elektrische modellen van Jaguar zijn enorm populair. Je ziet ze dan ook steeds vaker rijden in ons land. Met name zakelijke rijders leasen de elektrische modellen volop. Ook is het mogelijk om privé een Jaguar te leasen. Het grote voordeel hiervan is dat je geen grote investering hoeft te doen. Een Jaguar is namelijk een auto in het top segment. Voor een vast bedrag per maand is alles inbegrepen en kun je zorgeloos rijden in jouw Jaguar private lease auto!

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Jaguar

Bekijk aanbod arrow_forward