Honda geschiedenis

Honda is een merk met een rijke historie in de autowereld. Desondanks begon het niet met auto’s, maar met fietsen. Soichiro Honda en Takeo Fujisawa – de uiteindelijke oprichters van het merk – begonnen namelijk met motoriseren van fietsen. Deze rustten zij uit met generatormotoren van het voormalige keizerlijke leger. Dit bleek een succes, want de eerste 500 motoren heen gingen als warme broodjes over de toonbank. Hierop besloot hij een originele motor te ontwikkelen. De eerste motor met daarop de naam Honda rolde in 1947 van de band.

Een jaar na de productie van de eerste Honda-motor werd de Honda Motor Company officieel opgericht. Het duurde vervolgens nog tot 1963 voordat het merk in de autoproductie stapte. De eerste auto die door Honda werd uitgebracht, was de T360 minitruck. In de jaren daarop ontwikkelde het automerk verschillende auto’s. Begin jaren ’90 werd het bedrijf snel ingehaald door andere Japanse autofabrikanten. Japanse media meldden in 1992 en 1993 zelfs dat Honda het risico liep overgenomen te worden door vijand Mitsubishi Motors. Een verandering in de bedrijfscultuur zorgde er uiteindelijk voor dat dit niet gebeurde.

Kernwaarden van Honda

Qua uitstraling verschillen de oudste en nieuwste Honda auto’s veel van elkaar, maar het idee erachter is in grote lijnen hetzelfde gebleven. De bedrijfscultuur van dit automerk is namelijk gebaseerd op drie kernwaarden:

1) De Honda-filosofie
2) Total Quality Management (TQM)
3) New Honda Circles

De eerste kernwaarde heeft betrekking op de manier waarop gewerkt wordt binnen het bedrijf, terwijl de tweede juist gericht is op het management. Dankzij de derde kernwaarde heeft het personeel ook een belangrijk aandeel binnen het bedrijf. Tal van medewerkers vormen jaar in jaar uit namelijk kleine teams (NHC’s). Hierin werken zij vrijwillig een initiatief uit om de werkomgeving te verbeteren. Dit zorgt voor een effectieve dialoog, wederzijds begrip, creatieve ontwikkeling en meer werkplezier voor de medewerkers.

Honda heden ten dage

Honda heeft een rijke historie, maar wil ook in de toekomst nog een belangrijke positie innemen in de autobranche. Daarom zijn er volop ontwikkelingen gaande. Zo kondigden Honda en General Motors in september 2020 aan dat zij in 2021 van start zouden gaan met een Noord-Amerikaanse alliantie. Deze alliantie zou het delen van een reeks voertuigen omvatten, die ook onder de verschillende merken van beide bedrijven verkocht worden. Daarnaast betekent de alliantie een samenwerking op het gebied van inkoop, onderzoek en ontwikkeling en aanverwante diensten.

Honda private lease

Bij Honda is private lease steeds meer in trek. Dit zie je terug aan de scherpe private lease aanbiedingen van het Japanse merk. Met name de elektrische modellen zijn populair als private lease auto. De aanschafprijs van een elektrische auto is namelijk een forse investering. Private lease biedt hierin uitkomst. Er hoeft niet veel spaargeld te worden geïnvesteerd, maar voor een vast laag bedrag per maand rijdt je al in een splinternieuwe Honda. Alles is daarbij inbegrepen, je hoeft alleen nog te tanken of jouw elektrische auto te laden. Het private lease aanbod van Honda vergelijk je eenvoudig in onze private lease vergelijker.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Honda

Bekijk aanbod arrow_forward