De geschiedenis van DS
De naam DS duikt in 2009 voor het eerst op. Destijds werd het geïntroduceerd als een submerk van Citroën. Dit Franse merk wilde met DS voortborduren op het succes van de originele Citroën DS, die van 1955 tot 1975 geproduceerd werd. De Citroën DS3 was de eerste auto binnen deze nieuwe DS-lijn. Dit was geen onverdeeld succes, want in 2013 was de Citroën DS3 de best verkochte premium subcompactauto met een marktaandeel van liefst 40% in Europa. De DS4 volgde in 2010 en de DS5 in 2011. Omdat DS grote successen kende, is het sinds 2015 een opzichzelfstaand merk. In China werd DS in 2012 overigens al een opzichzelfstaand merk. DS valt overigens nog wel onder Peugeot Société Anonyme (PSA Group).
Kernwaarden van DS
DS is de laatste jaren behoorlijk actief geweest binnen de auto-industrie. Doel hiervan was een belangrijke positie in de markt innemen. Hier zijn ze inmiddels behoorlijk goed in geslaagd. Dit heeft het bedrijf mede te danken aan de kernwaarden. Vanaf het moment dat auto’s in productie gaan tot het moment dat ze verkocht worden, houdt DS de volgende kernwaarden in het achterhoofd.
1) Tevredenheid en plezier van klanten.
2) Superieure kwaliteit en prestaties.
3) Zorg voor het milieu en de samenleving.
4) Eerlijk voor iedereen.
5) Passie voor uitmuntendheid.
Deze kernwaarden hebben het bedrijf gebracht waar het nu is. Ook bij de productie van toekomstige modellen zullen de bovenstaande kernwaarden telkens het uitgangspunt vormen. Op deze manier hoopt DS ook de komende jaren nog een belangrijk plek in te nemen binnen de auto-industrie.
Hoe ziet de toekomst eruit?
Steeds meer automerken spreken de ambitie uit om de overstap te maken naar volledig elektrische auto’s. Dit is ook het streven van DS. Dit automerk kondigde in mei 2018 namelijk aan dat het vanaf 2025 alleen nog maar elektrisch aangedreven en hybride voertuigen op de markt zal brengen. DS biedt momenteel overigens ook al minimaal één elektrisch model aan in iedere reeks. Langzaam maar zeker wordt de productie steeds verder verschoven naar elektrische en hybride auto’s. Op deze manier hoopt het automerk een steentje bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering.
DS private lease
Net zoals Citroen is DS ook geen onbekende speler op de private lease markt. Met hun fraaie Franse designs zijn het auto’s waar je niet snel op uitgekeken raakt. Doordat de nieuwprijs van alle DS modellen relatief laag ligt is ook het private lease tarief erg aantrekkelijk. Zo wordt het voor iedereen haalbaar om voor een vast bedrag per maand een moderne DS te rijden.