Zo is Chevrolet ontstaan

Chevrolet is een automerk van de Amerikaanse fabrikant General Motors (GM). De Chevrolet Motor Car Company, zoals de naam destijds luidde, werd op 3 november 1911 opgericht door de Zwitserse autocoureur en auto-ingenieur Louis Chevrolet, zijn broer Arthur Chevrolet, William C. Durant en investeringspartners William Little, James H. Whiting en Dr. Edwin R. Campbell. In 1912 voegde R. S. McLaughlin zich bij dit gezelschap. Het eerste prototype was al klaar voordat het bedrijf daadwerkelijk actief werd, maar desondanks duurde het toch nog tot 1913 voor de productie van start ging. Sindsdien zijn er talloze Chevrolets ontwikkeld. Enkele bekende modellen zijn de Chevrolet Cavalier en de Chevrolet Impala. Sinds 2010 is Chevrolet actief in meer dan 140 landen.

Wat zijn de kernwaarden van Chevrolet?

Eén van de belangrijkste kernwaarden van Chevrolet is dat het automerk zijn klanten de beste ervaring in de auto-industrie wil bieden. Het merk streeft niet alleen naar een goede koopervaring, maar ook naar een goede onderhoudservaring. Omdat men bij Chevrolet veel waarde hecht aan reputatie, wordt er veel aandacht besteed aan het constant verbeteren van ervaringen van klanten. Een tweede belangrijke kernwaarde is dat Chevrolet producten van de allerhoogste kwaliteit wil leveren aan mensen over de hele wereld. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de producten altijd tegen een eerlijke en concurrerende prijs worden aangeboden.

Chevrolet heden ten dage

Door de jaren heen heeft Chevrolet – net als veel ander automerken – een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Zo ontwikkelde het automerk de afgelopen jaren steeds meer hybride auto’s. In oktober 2016 begon General Motors met de productie van de Chevrolet Bolt EV, de eerste betaalbare volledige elektrische auto voor de massamarkt. De actieradius van deze auto bedraagt 320 kilometer. Met dit model wist Chevrolet meerdere prijzen in de wacht te slepen. In februari 2021 onthulde het automerk dat deze populaire auto opnieuw wordt ontworpen. Daarnaast werd de 2022 Bolt EUV aangekondigd. Hiermee komt Chevrolet niet alleen tegemoet aan de toenemende vraag naar elektrisch rijden, maar draagt het merk bovendien een steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

Chevrolet private lease

Op dit moment zijn er helaas geen private lease modellen van Chevrolet beschikaar. Ons team volgt de ontwikkelingen van Chevrolet op de voet en hoopt dat de elektrische Bolt binnenkort naar Nederland komt. Check onze nieuwsberichten voor de laatste ontwikkelingen omtrent Chevrolet private lease.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Chevrolet

Bekijk aanbod arrow_forward