Historie van Alfa Romeo

Voor het ontstaan van het automerk Alfa Romeo moeten we terug naar het jaar 1910. Op 24 juni van dat jaar werd in Milaan de autofabriek A.L.F.A opgericht, wat de afkorting was van Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. Een paar jaar na oprichting van de autofabriek, rond 1916, nam de Napolitaanse ondernemer Nicola Romeo het bedrijf over. Hij wijzigde de naam in Alfa Romeo. De allereerste Alfa die geproduceerd werd, was de 24 HP. In 1986 werd Alfa Romeo door het overheidsbedrijf Finmeccanica verkocht aan de FIAT-groep. Het merk werd vervolgens, samen met Lancia, in de nieuwe onderneming Alfa Lancia Industriale S.p.A. samengevoegd.

Nadat de FIAT-groep in 2005 het merk Maserati van Ferrari terugkocht, werd Alfa Lancia S.p.A opgeheven en werd Maserati aan Alfa Romeo toegevoegd. De FIAT-groep werd op 1 februari 2007 hervormd, waarna Alfa Romeo, Lancia, Maserati en FIAT werden ondergebracht in aparte ondernemingen. Inmiddels maakt het automerk deel uit van Stellantis, een fusie tussen FIAT Chrysler Automobiles en de PSA Group.

Alfa Romeo’s kernwaarden

Zoals we hierboven al kort aanhaalden, heeft Alfa Romeo door de jaren heen een groot aantal verschillende modellen uitgebracht. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe auto’s laat het automerk zich altijd leiden door de volgende drie kernwaarden:

1. Fraai motorgeluid
2. Sportief hart
3. Karakter en elegante vormen

Doordat alle nieuwe modellen van dit automerk volgens deze kernwaarden ontworpen en geproduceerd worden, is in één oogopslag te zien dat het om een Alfa Romeo gaat. Uiteraard gaat het Italiaanse automerk volledig met de tijd mee. De nieuwste Alfa Romeo’s zijn dan ook innovatief en van alle gemakken voorzien.

Hoe zit het vandaag de dag?

Door de jaren heen bracht het Italiaanse automerk talloze auto’s uit, waarvan de Giulietta en de Spider enkele bekende voorbeelden zijn. Hierdoor is Alfa Romeo door de jaren heen uitgegroeid tot een grote en bekende naam in de autowereld. Dit komt vooral door de drie kernwaarden van het merk, die strikt worden gehanteerd bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe modellen. Bovendien heeft het merendeel van de Alfa Romeo’s tegenwoordig een sportief design. Dit maakt dat het Italiaanse automerk geliefd is onder een groot publiek. De liefhebbers van Alfa Romeo staan ook wel bekend als ‘Alfisti’.

Alfa Romeo private lease

De sierlijke lijnen en de krachtige prestaties van Alfa Romeo blijven in Nederland niet onopgemerkt. Met name de de Giulia, maar ook de SUV's Stelvio en Tonale zijn populair. Echter, de hoge aanschafprijs blijft voor veel liefhebbers een te hoge drempel. Dé oplossing is het private leasen van een Alfa Romeo. Er hoeft geen groot bedrag geïnvesteerd te worden, maar voor een vast bedrag per maand rijd je in een gloednieuwe Alfa Romeo rond. Alles is inbegrepen, onderhoud, wegenbelasting, verzekering en pechhulp. Check alle private lease modellen en vergelijk ze in onze private lease vergelijker.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van Alfa Romeo

Bekijk aanbod arrow_forward