De oorsprong van MINI

De oorsprong van MINI ligt in Groot-Brittaynië. Tussen 1959 en 2000 was het een model dat werd geproduceerd door de British Motor Corporation (BMC). Vanaf 2000 is het model echter in handen van de Duitse fabrikant BMW. Vooral in de jaren zestig van de twintigste eeuw speelde de MINI een belangrijke rol in de autobranche. De compacte auto met maximale passagiersruimte was lang de enige in zijn soort. De auto moest niet langer dan 3 meter en niet breder dan 1,2 meter zijn. Bovendien moest de passagiersruimte net iets meer dan de helft van de auto in beslag nemen.

Onder de vlag van BMW

Hoewel het compacte en gemakkelijk bruikbare karakter nog altijd gebleven is, zijn er ook een aantal andere kernwaarden aan de MINI te koppelen sinds het in 2000 bij BMW hoort. Zo is innovatie een stuk belangrijker geworden voor de auto. Waar de MINI lange tijd in grote mate gelijk bleef aan het klassieke model zoals dat al vanaf 1959 bestond, is dat tegenwoordig wil anders. De auto is meer aangepast aan de moderne wensen en eisen. Dit komt vooral ook omdat de compacte stadsauto een belangrijke plek is gaan innemen en MINI hierin een unieke lange geschiedenis heeft als model

Huidige modellen

Vaak wordt gedacht dat er maar één type MINI te vinden is. Dit is echter verre van de waarheid. Er zijn namelijk zeven verschillende varianten van het model op de markt. De driedeurs blijft trouw aan het originele design van de auto. Daarnaast zijn ook de iets grotere modellen met vijf deuren tegenwoordig op de markt. Daarnaast is er een cabrio en een model dat verbeterde prestaties biedt. Ook is het elektrisch rijden doorgedrongen tot de fabrikant. Daarom is er ook een hybride model op de markt gekomen. Zo kunnen veel verschillende soorten rijders bediend worden.

MINI private lease

De MINI Cooper is één van de meest iconische auto's op de markt. Inmiddels is het MINI gamma ook behoorlijk uitgebreid met onder andere de MINI Clubman, MINI Cabrio en MINI Countryman. Stuk voor stuk unieke auto's om te zien en welke je bovendien eenvoudig kunt private leasen. Hoe fijn is het om te rijden in een splinternieuwe MINI en niet voor onverwachte kosten komen te staan. Voor een vast bedrag per maand rijd je zorgeloos rond in jouw MINI private lease auto.

Bekijk het volledige private lease aanbod
van MINI

Bekijk aanbod arrow_forward