Private lease auto senior

access_time Geplaatst op donderdag 24 december 2020 | Terug naar het overzicht

Wanneer je met pensioen bent kun je nog steeds een auto privé leasen. Bij de meeste leasemaatschappijen geldt er geen maximum leeftijd en is het dus ook mogelijk om als oudere een auto te leasen.

Waarom nog kiezen voor een leaseauto op latere leeftijd?

Alles is inbegrepen in het maandbedrag dat je betaald voor een leaseauto. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan en rijdt bovendien in een moderne nieuwe auto. Zit je nog met een auto? Dan kun je deze gewoon inruilen bij de meeste leasemaatschappijen. En hoe leuk is het om een hippe nieuwe auto te rijden waar ook je kleinkinderen met een rijbewijs in kunnen rijden!

Kom ik in aanmerking voor private lease met alleen een AOW?

Wanneer je alleen een AOW hebt en verder geen aanvullend pensioen is het ook mogelijk om een auto te leasen. De leasemaatschappij kijkt namelijk naar jouw financiële situatie en beoordeelt of je de lasten van een private lease auto kunt dragen. Ben je in het bezit van een koophuis dan is in de meeste gevallen de hypotheek al afgelost of grotendeels afgelost. Hierdoor heb je nog weinig financiële verplichtingen iedere maand en is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een private lease auto. Het zal lastiger zijn om een auto te leasen wanneer je nog wel huur of hypotheekverplichtingen hebt en alleen een AOW.

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd?

Het merendeel van de leasemaatschappijen die wij vergelijken hanteren geen maximum leeftijd. Bij Volkswagen, SEAT en SKODA private lease wordt er een leeftijdsgrens van 78 jaar gehanteerd op de einddatum van het private leasecontract. Univé en Athlon private lease hanteren beide een leeftijdsgrens van 80 jaar op de verwachte einddatum van het leasecontract.

Welke auto is het meest geschikt?

Het private lease aanbod is enorm en dus best lastig om een keuze te maken. Er zijn verschillende type auto’s waar je uit kunt kiezen. De populairste hebben we voor je op een rijtje gezet:

Cross-over

Door de hoge instap ideaal als je wat slechter ter been bent. Ook is er veel binnenruimte aanwezig voor kinderen en kleinkinderen achterin. Een cross-over is uitermate geschikt om een caravan of aanhanger mee te trekken. Een trekhaak kun je bij een cross-over vaak mee bestellen en wordt verrekend in het leasebedrag.

Hatchback

De hatchback is een carrosserie-vorm die we veel zien op de Nederlandse wegen. Een compacte auto die erg zuinig is en ideaal is wanneer je niet vaak met meer dan twee personen in een auto rijdt. De hatchback leent zich perfect voor stadsverkeer.

Stationwagen

Misschien wel de meest voorkomende carrosserie-vorm in Nederland. De stationwagen is een praktische auto. Er is genoeg ruimte voor wanneer je met 4 of 5 personen onderweg bent en in de kofferbak is er genoeg laadvermogen voor een vakantie of het ritje naar de bouwmarkt.

SUV

Oftewel ‘’Sports Utility Vehicle’’ deze carrosserie-vorm heeft over het algemeen net zoveel ruimte als een stationwagen. Het grote verschil is de bodemvrijheid waarmee de SUV zich onderscheidt. Het zijn luxe terreinauto’s met veelal vierwielaandrijving en een hoog maximaal trekgewicht. Deze modellen zijn dan ook ideaal voor degene die met een caravan op vakantie wil.