Private lease voor beginnende bestuurders

access_time Geplaatst op vrijdag 29 november 2019 | Terug naar het overzicht

Private lease is een populaire vorm van autogebruik aan het worden. Ook jongeren vinden het een aantrekkelijk idee om voor een laag maandbedrag in een nieuwe auto te kunnen rijden. Daarom is het goed om te weten of private lease inderdaad mogelijk is voor beginnende bestuurders. Het eerste antwoord is: ja. Ook beginnende bestuurders kunnen een private lease auto gaan rijden. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Daarom zal het niet voor alle jongeren mogelijk zijn om te kiezen voor private lease.

Vanaf 18 jaar

Heb je net je rijbewijs gehaald? Dan heb je vaak al in gedachten welke auto je het liefst zou willen rijden. Voor de meeste jongeren is het kopen van een eigen auto nog een brug te ver. Private lease is dan een prima mogelijkheid om toch een auto tot je beschikking te hebben. Je kunt bij de meeste leasemaatschappijen terecht als je 18 jaar bent en in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Kun je aan de voorwaarden voldoen? Dan kun je al snel met je nieuwe private lease auto de weg op om lekker ervaring op te gaan doen.

Financiële voorwaarden

Omdat de leasemaatschappij zeker wil weten dat jij in staat bent je private leasecontract te betalen, hanteren zij strenge eisen. Zo moet je inkomen voldoende zijn om het contract te kunnen bekostigen. Daarnaast wordt er een check bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) gedaan, om na te gaan of je geen schulden hebt. Zijn die er niet, en is je salaris hoog genoeg, kom je in aanmerking voor private lease. Ook voor beginnende bestuurders zijn er genoeg auto’s beschikbaar. Kies bijvoorbeeld een kleinere en zuinige auto met een laag maandbedrag.

Hoger maandbedrag

Bij private lease maakt de verzekering deel uit van het leasecontract. Een autoverzekering is voor beginnende bestuurders duurder dan voor ervaren bestuurders. Daarom zullen de maandelijkse kosten van het private leasecontract wat hoger zijn. Anderzijds zou je die kosten ook hebben als je een auto zou kopen en een losse verzekering zou afsluiten. Tegenwoordig is er voor ieder budget wel een geschikte private lease auto te vinden. Voor een vast bedrag per maand rijd je als beginnend bestuurder in een nieuwe auto, die helemaal aan je wensen voldoet.