Pechhulp en privatelease

access_time Geplaatst op Thursday 02 January 2020 | Terug naar het overzicht

Pech onderweg. De grootste angst van menig automobilist. Bij een nieuwere auto is de kans kleiner dat je auto komt stil te vallen, maar geeft geen garantie dat dit nooit zal gebeuren. Een auto blijft een stuk techniek wat nou eenmaal ineens kapot kan gaan. Daarnaast zitten de auto’s van tegenwoordig boordevol met elektronica en dit kan uiteraard uitvallen. Ook een lekke band of andere onverwachte problemen kunnen ineens optreden.

Heb ik recht op gratis pechhulp bij mijn private lease auto?

Bij alle leasemaatschappijen waar wij mee samenwerken is pechhulp standaard inbegrepen in het leasetarief. Binnen Nederland heb je recht op 24/7 pechhulp en bij de meeste leasemaatschappijen ook in heel Europa. Op onze pagina “Leasemaatschappijen” kun je per leasemaatschappij precies zien wat is inbegrepen in het private leasetarief.

Mijn auto wil niet meer verder rijden, ook niet na de pechhulp

Het kan voorkomen dat het technisch mankement dusdanig is dat je lease auto niet meteen gerepareerd kan worden. Dit betekent dat je zonder auto komt te zitten, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Bij de meeste leasemaatschappijen is vervangend vervoer standaard inbegrepen in het leasetarief. De leasemaatschappijen waar dit niet standaard is inbegrepen kun je dit veelal tegen een kleine vergoeding per maand toevoegen aan je private leasecontract. Er wordt wel onderscheid gemaakt in de term “vervangend vervoer”, denk hierbij aan:

  • Vervangend vervoer binnen 24 uur
  • Vervangend vervoer na 24 uur
  • Vervangend vervoer na 72 uur

Check daarom van te voren goed wat standaard is inbegrepen in het leasetarief en wat niet. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je zorgeloos van je private lease auto genieten!