hybride leaseauto

access_time Geplaatst op Wednesday 05 October 2022 | Terug naar het overzicht

Steeds meer mensen ruilen hun brandstofauto in voor een volledig elektrische auto of een hybride variant. Een hybride auto heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor. Je kunt zelf schakelen tussen de beide motoren, waardoor je zuinig kunt rijden met jouw voertuig. Lijkt een hybride auto je wel wat? Dan ga je mogelijk op zoek naar zo’n voertuig. De kans is aanwezig dat je van de prijs schrikt. Hybride auto’s zijn namelijk niet goedkoop. Als je niet genoeg geld hebt voor de aankoop van zo’n auto, betekent dit niet dat je een hybride auto direct uit jouw hoofd moet zetten. Je kunt namelijk voor een hybride private lease auto kiezen.

Wat is private lease?

Vroeger kon je eigenlijk alleen een auto kopen als je een nieuwe wilde, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Vandaag de dag kun je namelijk ook een auto leasen. Wie als particulier een auto wil leasen komt waarschijnlijk uit bij de leasevorm private lease. Als je nog niet eerder geleaset hebt, heb je vast geen idee wat dit is. Daarom geven we jou hier eerst een korte uitleg over.

Private lease is een leasevorm die speciaal bedoeld is voor particulieren. Je hoeft niet met een grote zak geld over de brug te komen om in een nieuwe auto te rijden, want je betaalt iedere maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Voor dit bedrag mag je niet alleen in de auto rijden, want ook een allriskverzekering, wegenbelasting, reparatie en onderhoud, pechhulp en afschrijvingskosten zijn bij de prijs inbegrepen. Je bepaalt zelf overigens de looptijd van het leasecontract. Bij de meeste leasemaatschappijen kun je kiezen uit 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

Voor- en nadelen van een hybride auto leasen

Er zijn de laatste jaren steeds meer mensen die privé een auto leasen. Heb je eigenlijk altijd in een brandstofauto gereden? Dan gaat jouw voorkeur misschien naar zo’n auto uit. Toch is een hybride auto leasen zeker het overwegen waard. Twijfel je of een hybride auto iets voor jou is? Dat kunnen wij ons goed voorstellen als je nog niet eerder in zo’n voertuig gereden hebt. Daarom zetten we hier de voor- en nadelen van een hybride private lease auto op een rijtje.

Voordelen

  • Een hybride auto is beter voor het klimaat. Je kunt schakelen tussen de brandstofmotor en de elektrische motor, waardoor je minder schadelijke stoffen uitstoot.
  • Je bespaart geld. De brandstof is namelijk niet inbegrepen bij de prijs voor een hybride private lease auto. Doordat je deels elektrisch kunt rijden, hoef je minder vaak te tanken.
  • Je kunt de accu van een hybride auto thuis opladen. Hiervoor heb je wel een laadpunt aan huis nodig. Brandstof tanken kan alleen bij de pomp.
  • Als je op de elektromotor rijdt, is jouw auto nauwelijks hoorbaar. Dit kan overigens ook als nadeel gezien worden, want andere weggebruikers horen je mogelijk niet aankomen.

Nadelen

  • Hybride auto’s zijn duurder in de aanschaf dan brandstofauto’s. Omdat de prijs voor private lease deels gebaseerd is op de cataloguswaarde, heeft dit invloed op de leaseprijs.
  • De actieradius is beperkt. Het aantal kilometers dat je met de elektromotor af kunt leggen ligt een stuk lager dan bij een volledig elektrische auto.
  • Er is iets minder ruimte in een hybride auto. Dit komt doordat de accu voor het aandrijven van de elektromotor een plekje nodig heeft.

Steeds meer mogelijkheden

Omdat hybride auto’s relatief duur zijn in de aanschaf, denk je misschien dat er nog niet bijzonder veel mogelijkheden zijn voor wat betreft private lease. Dit is een misvatting, want het aanbod hybride private lease auto’s is de laatste jaren flink gegroeid. Omdat er steeds meer vraag komt naar dit soort auto’s, is de verwachting bovendien dat er de komende jaren alleen nog maar meer mogelijk wordt op dit gebied.

Wie privé een hybride auto wil leasen kan voor een nieuwe auto gaan. Leasemaatschappijen bieden vaak verschillende gloednieuwe hybride auto’s aan. Het nadeel van een nieuwe auto private leasen is dat je vaak een hoog bedrag per maand betaalt. Vind je dit niet prettig of kun je het gewoonweg niet ophoesten? Dan kun je voor een occasion kiezen. Een tweedehands auto’s private leasen wint de laatste jaren aan populariteit. Dit komt vooral doordat dit een stuk goedkoper is dan een nieuwe auto. Het aanbod occasion private lease auto’s is inmiddels ook behoorlijk groot, waardoor je iets hebt om uit te kiezen.

Wat kost een hybride private lease auto?

Voordat je voor een hybride private lease auto kiest, ben je ongetwijfeld benieuwd wat dit je gaat kosten. Dit kunnen we op voorhand helaas niet zeggen. De prijs wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Allereerst is het soort auto dat je kiest van invloed op de prijs. Zo kost een grote auto je bijvoorbeeld meer dan een kleiner model. Bovendien betaal je meer voor een nieuwe hybride private lease auto dan voor een occasion. Heb je interesse in private lease? Dan kan een leasemaatschappij vaak een aanbod op maat maken. Zodoende weet je wat een hybride private lease auto je per maand gaat kosten.