Elektrische auto private leasen

access_time Geplaatst op donderdag 03 oktober 2019 | Terug naar het overzicht

Waarom leasen steeds meer mensen een elektrische auto? Ongetwijfeld speelt de milieuvervuiling hierbij een rol. De uitstoot van CO2 door benzine- en dieselauto’s is schadelijk voor het milieu. Door te rijden in een elektrische lease auto wordt die uitstoot van schadelijke stoffen verlaagd. Daarnaast zijn de lagere brandstofkosten en de lagere bijtelling redenen om een elektrische auto te leasen. Ten onrechte wordt nog vaak gedacht dat elektrische auto’s vooral bedoeld zijn voor zakelijke autorijders. Er zijn steeds meer private leasemaatschappijen waar je als particulier een elektrische auto kunt leasen. Privé een elektrische auto leasen is dus zeker mogelijk. De leasemaatschappijen bieden de particulieren vooral compacte modellen aan. Die modellen lijken op de compacte benzine- en dieselauto’s die vooral in de stad worden gebruikt.

Waarom het private leasen van een elektrische auto interessant is

Veel mensen kopen op dit moment nog liever geen elektrische auto. Ze noemen daarvoor vooral twee redenen, namelijk de hoge aanschafprijs van een elektrische auto en de onzekere restwaarde. Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s wordt de restwaarde van de huidige elektrische auto’s onzeker.

De elektrische lease auto en het leasetarief

Besluit je om een elektrische auto te leasen? Dan hoef je je over de hoge aanschafprijs en de onzekerheid over de restwaarde geen zorgen te maken. De kosten voor onderhoud en reparatie zijn bij een elektrische auto vaak lager dan dezelfde kosten bij een benzineauto. De hogere aanschafprijs van een elektrische auto wordt uiteraard wel doorberekend in de leaseprijs. Ook de onzekerheid over de restwaarde restwaarde speelt een rol bij het berekenen van het leasetarief. Waarschijnlijk is de restwaarde van een elektrische auto hoger dan de restwaarde van een benzineauto. Helaas kan die hogere restwaarde de hogere afschrijving van een elektrische auto, die natuurlijk wordt veroorzaakt door de in vergelijking met een benzineauto hogere aanschafprijs, niet geheel compenseren.

Voorbeelden van leasetarieven voor elektrische auto’s

Wat kost private lease van een elektrische auto in 2019? Voor circa 300 euro kun je bij diverse leasemaatschappijen kiezen voor de compacte 100% elektrische Smart ForFour. Een elektrische Opel Corsa kun je leasen voor ruim 500 euro. Verwacht wordt dat de aanschafprijs van elektrische auto’s de komende jaren wordt verlaagd. Dat heeft uiteraard een positief effect op de hoogte van de leaseprijs. Ook de leaseprijzen worden dan lager.

Ons elektrisch private lease aanbod vind u hier.

Zakelijk een elektrische auto leasen

Zakelijk een elektrische auto leasen wordt steeds populairder. Niet alleen de actieradius wordt steeds groter, maar ook komen er steeds meer modellen op de markt. Hierdoor is er voor ieder budget wel een elektrische auto beschikbaar. Het meest uitgebreide aanbod van elektrische auto's voor de zakelijke rijder vind je op zakelijkelektrischleasen.nl