Suzuki S-Cross Full Hybrid chassis

access_time Geplaatst op donderdag 29 juni 2023 | Terug naar het overzicht

Suzuki werkt tegenwoordig met drie verschillende Hybrid motoren, de Smart, Full en Plug-in Hybrid. Wat zijn de verschillen en zijn deze motoren grotendeels elektrisch? In deze blog gaan we uitgebreid in op alle details waardoor je precies weet wat je van je nieuwe Suzuki mag verwachten!

Smart Hybrid

De Smart Hybrid is het instapmodel van Suzuki en staat ook wel bekend als Mild Hybrid. Deze variant kan niet zelfstandig op de elektromotor rijden. De elektromotor ondersteunt wel bij het accelereren, rijden en het starten van de brandstofmotor. Hierdoor wordt een lager brandstof verbruik en CO2 uitstoot gerealiseerd. De energie die de elektromotor nodig heeft wordt zelf opgewekt tijdens het remmen van de auto. Het is dus niet nodig om de auto met een stekker aan een oplader aan te sluiten. Een zorgeloze manier van hybride rijden!

Full Hybrid

De Full Hybrid staat ook wel bekend als strong Hybrid en kan in tegenstelling tot de Smart Hybrid volledig op de elektromotor rijden. Deze versie beschikt naast een verbrandingsmotor ook over een elektromotor en een groter accupakket. Het accupakket wordt opgeladen door de energie die opgewerkt wordt tijdens het remmen, maar ook door een generator die aangedreven wordt door de verbrandingsmotor. Wanneer de accu voldoende is opgeladen zal de auto overschakelen op elektrisch rijden. Momenten waarbij de auto dit zal doen is bijvoorbeeld in een file, stadsverkeer of wegrijden bij het stoplicht. Ook bij dit type Hybrid is een stekker niet nodig.

Plug-in Hybrid

De Plug-in Hybrid is de meest bekende variant. Dit is een auto die over een verbrandingsmotor en een krachtige elektromotor beschikt. Deze variant heeft de grootste volledig elektrische actieradius. Wat er voor zorgt dat de ritjes naar de supermarkt of misschien de woon-werk kilometers volledig elektrisch afgelegd kunnen worden. Deze variant is een goed alternatief wanneer volledig elektrisch rijden niet bij je past. Met een plug-in hybride kom je namelijk altijd op je bestemming zonder dat het noodzakelijk is om je auto op te laden. Tijdens het rijden op de verbrandingsmotor zal de accu beperkt geladen worden.